Steenbreek
Natuur in de Buurt
maandag11dec2017

Gemeenteraadsverkiezingen'18: Hoe Groener Hoe Beter

Op 12-12, twee jaar na de ondertekening van de klimaatakkoorden van Parijs, lanceren Operatie Steenbreek, Entente Florale en Klimaatverbond Nederland de campagne ‘Hoe groener hoe beter’. IVN Natuureducatie ondersteunt deze campagne waarbij we het belang van groen op de kaart zetten in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018.

Groen doet goed!

Natuur draagt o.a. bij aan een gezonde leefomgeving, het verhogen van biodiversiteit en het verminderen van hittestress en wateroverlast. Groen verdient daarom een belangrijke plek in de nieuwe collegeakkoorden.

Doe mee!

Vind jij groen ook belangrijk? Wil jij ook meer aandacht voor groen in gemeentelijk beleid? Zoek de samenwerking op met andere lokale groene organisaties en meld je aan voor de organisatie van een ‘hoe groener hoe beter’ activiteit in jouw gemeente. We zoeken lokale groepen, afdelingen en groene vrijwilligers die in de periode januari tot half maart 2018 één van de volgende typen activiteiten willen organiseren.

  1. Lokaal verkiezingsdebat : ‘Hoe groener hoe beter’ biedt zeven stellingen aan voor de lokale verkiezingsdebatten waarover kandidaatsraadsleden met elkaar in discussie kunnen gaan.

  2. Hoe groener hoe beter-dag op 17 maart 2018. Op 17 maart, de zaterdag voor de verkiezingen, nodigen we iedereen uit om met eigen activiteiten het belang van groen te benadrukken. Enkele voorbeelden:
    • Excursies naar voorbeeldprojecten zoals groene buurttuinen, bijenlinten en Tiny Forests.
    • Organiseer kinderactiviteiten op groene speelplekken en groene schoolpleinen.
    • Vergroen de buurt of tuin met ‘Tegel eruit, groen erin’ acties.

Hoe groener hoe beter is een initiatief van Operatie Steenbreek, Entente Florale en Klimaatverbond Nederland en wordt omarmd door Groei en Bloei, IVN, KNNV, Achmea, Wageningen Environmental Research (Alterra), Stichting Groenkeur en Stichting Rioned.

Materiaal voor lokale activiteiten

Onderstaande materialen kun je gebruiken ter voorbereiding en promotie van je activiteiten. 

Handige downloads voor promotie van je activiteit:

Logo: hoe groener hoe beter 
Aanmelden activiteit op www.hoegroener-hoebeter.nl
Factsheet: Hoe kom ik in de krant?
Factsheet: Omgaan met de media
Factsheet: Algemene tips social media
Factsheet: Facebook Tips
Factsheet: Twitter Tips
Handleiding opzetten Facebook pagina
Handleiding opzetten Twitter account
Handleiding MailChimp

Meer informatie:

Kijk op http://www.hoegroener-hoebeter.nl/
Zoek je een deskundige voor een verkiezingsdebat? Wil je graag een kaart met de voor wateroverlast kwetsbare plekken in jouw gemeente? Stuur dan een mailtje naar groen@klimaatverbond.nl.

Voor vragen van IVN afdelingen over de campagne Operatie Steenbreek neem contact op met projectleider IVN, Linda IJmker via l.ijmker@ivn.nl 

logo hoe groener hoe beter campagne