Materialen

Tuinboeken van de KNNV uitgeverij

In de KNNV uitgeverij vind je inspirerende en leerzame boeken over natuurlijk tuinieren.

Complimentenkaart

Beinvloed de sociale norm rondom tuinen op een positieve manier. Goed voorbeeld doet goed volgen! Geef groene tuineigenaren daarom een complimentenkaart.

Zoekkaarten de Wilde Stad

Met deze zoekkaarten ontdekken kinderen de natuur in de stad! De zoekkaarten bestel je in de IVN webshop.

Folders en stickers Operatie Steenbreek

Folders, banners en stickers van Operatie Steenbreek zijn beschikbaar om uit te delen tijdens acties en activiteiten. Neem daarvoor contact op met het Secretariaat van Operatie Steenbreek via info@operatiesteenbreek.nl.

Factsheets Groen dichterbij

Groen Dichterbij is een platform voor iedereen die met groen aan de slag wil: op een schoolplein, een braakliggende plek in de buurt of de tuin bij een zorginstelling. In het kader van Groen Dichterbij zijn er een aantal factsheets ontwikkeld. In het kader van Operatie Steenbreek raden wij de volgende factsheets aan:

Alle factsheets van Groen Dichterbij zijn hier beschikbaar.

KNNV flyer: Vijf tips voor meer natuur in de tuin

Een flyer met vijf tips waarmee je meer natuur in je tuin krijgt. Leuk om uit de delen bij een stand of andere bijeenkomsten. Te bestellen via bureau@knnv.nl.

Webshop IVN

In de webwinkel van IVN vind je allerlei (moes)tuinmaterialen, zoals een moestuinbak, tuingereedschap voor kinderen en (moes)tuinboeken.

www.ivn.nl/moestuintje

Op deze website vind je alle informatie die je nodig hebt over het starten én onderhouden van een moestuin.

Tussen Groen en Grijs; Een verkenning van tuinen en tuinieren in Nederland

Deze publicatie van het Sociaal Cultureel Planbureau (2016) werpt meer licht op drijfveren en inspiratiebronnen van tuiniers. Willen we graag groenere en misschien ook mooiere tuinen in de woonomgeving? Dat begint met begrijpen waarom tuinbezitters doen wat ze doen of juist nalaten.