Openbare ruimte

Tiny Forest

Tiny ForestEen Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan, waar buurtbewoners de Nederlandse natuur ontdekken. Samen maken wij Nederland een stukje wilder!

Lees meer

 

Groen aan de Buurt

Boompieper - Foto: Chris JackobsWonen in een mooie groene wijk - dat willen we allemaal wel. Maar in veel buurten is daar nog best wat aan te verbeteren. Is dat bij jou ook zo en heb je daar zelf goede ideeën voor? Dan merk je misschien dat het soms lastig is om die ideeën werkelijkheid te laten worden. IVN Utrecht, de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) en Landschap Erfgoed Utrecht willen dit makkelijker maken met het project Groen aan de Buurt.

Lees meer

 

Groene vingers in de buurt

Handleiding voor werken met vrijwilligers in groene buurtprojecten

Groene Vingers in de BuurtBuurtmoestuinen, natuurspeeltuinen en groenstroken in zelfbeheer: de laatste jaren schieten groene buurtprojecten als paddenstoelen uit de grond. Hoewel deze projecten erg kunnen verschillen hebben ze ook iets gemeen: allemaal maken ze de buurt wat mooier en gezelliger met groen. En allemaal kunnen ze wel wat extra handjes gebruiken om hun plannen uit te voeren.

Lees meer

 

Operatie Steenbreek

Tegel eruit, plant erin!

Amstelveen tegeltuinMet Operatie Steenbreek enthousiasmeren we iedereen om hun tuin te vergroenen. Tegels eruit, plant erin! Operatie Steenbreek is een landelijk initiatief; gemeenten sluiten zich aan bij Operatie Steenbreek. IVN’ers en KNNV’ers kunnen gemeenten ondersteunen bij de Operatie Steenbreek campagne.

In 2017 is het aantal deelnemende gemeenten aan Operatie Steenbreek opnieuw flink gegroeid. Deze gemeenten doen mee. Is jouw gemeente nog geen lid of wil je als gemeente deelnemen? Hier staat alle informatie op een rij.

Lees meer

Schone Rivieren

Jut de oevers schoon!

schone rivierenIVN zet zich in voor schone uiterwaarden en rivieren in Nederland. Daarom organiseren we opruimacties, belevingsactiviteiten en afvalonderzoek.

Lees meer