Ontdek de herfst met school

Natuur geeft je een boost om je fitter en vrolijker te voelen. De wetenschap bewijst dat het goed is voor je creativiteit, ontspanning, fysieke fitheid, concentratie en stemming.

IVN #2uurnatuur Challenge

Op 1 oktober start de IVN #2uurnatuur Challenge. De hele maand ontvang je per e-mail twee challenges per week, waarmee we je uitdagen twee uur per week de natuur te beleven en je zintuigen op scherp te zetten. Naast challenges voor volwassenen hebben we ook leuke uitdagingen voor kinderen. Ga samen met jouw leerlingen de IVN #2uurnatuur Challenge aan en merk het verschil!

Beleef de herfst met jouw school! Doen jullie mee? Vanaf 23 september kun je je aanmelden, vink daarbij aan dat je ook kinder challenges wil ontvangen. Jij ontvangt wekelijks de challenges voor jou en je leerlingen in jouw mailbox en je kunt de gratis School Challenge Poster downloaden om jullie scores bij te houden.

Paddenstoelenlespakket

Paddenstoelen: zo zie je er niet één, zo zijn er ineens heel veel. Oktober is dé paddenstoelenmaand. Dan organiseert IVN Natuureducatie meer dan 100 paddenstoelenactiviteiten op verschillende plekken in heel Nederland. Gifgroen of knalrood, zacht of juist glibberig, eetbaar of giftig: paddenstoelen beleef je met IVN.

De natuur is het beste leslokaal voor kinderen. Speciaal voor leerkrachten in het basisonderwijs stelt IVN een gratis paddenstoelenlespakket beschikbaar, geschikt voor leerlingen van groep 5/6. Zo zit je straks met een klas vol Paddenstoelexperts!

Download het Lespakket

Tip!
Kijk hier voor leuke paddenstoelen Doe-tips.