Natuur
maandag03okt2016

Wikipedia edit-a-thon thema dierenrijk

Ben jij gefascineerd door prachtige natuurbeelden en -geluiden ? En ben je benieuwd naar de rijkdommen in het archief van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid? Dan staat er op zaterdag 8 oktober iets leuks voor je op de planning. Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid organiseert tegelijkertijd met de British Library een Wikipedia edit-a-thon rondom het thema dieren.

Wikipedia verrijken met dierenvideo's en -geluid

Deze zogenaamde edit-a-thon, waarbij mensen samen komen om te werken aan Wikipedia-artikelen met een bepaald thema, is onderdeel van het Europeana Sounds project. Tijdens deze leerzame en leuke wikipedia edit-a-thonactiviteit op 8 oktober zullen zo'n 80 deelnemers in Hilversum en Londen Wikipedia verrijken met meer informatie en archiefmateriaal over het dierenrijk. De Wikipedia pagina's zullen aangevuld worden met onder meer prachtige dierenvideo's uit de Collectie Nederlandse Natuurbeelden. En jij kan hier aan meehelpen! Het is niet nodig om ervaring te hebben met het schrijven op Wikipedia. Ervaren Wikipedianen zullen je namelijk tijdens een workshop laten zien hoe je de prachtige dierengeluiden en -videos uit de archieven van Stichting Natuurbeelden, Beeld en Geluid, Naturalis en de British Library toepast in een Wikipedia artikel. Daarnaast krijg je ook nog een unieke inkijk in Beeld en Geluid te Hilversum.

Op 8 oktober zal in Londen bij de British Library een Wikipediadag plaats vinden over Afrikaanse vogels. Gedurende de dag zal er contact zijn tussen Beeld en Geluid en de British Library om ervaringen uit te wisselen

Aanmelden

Lijkt het je leuk om hieraan deel te nemen? Deelname is gratis en inclusief lunch en rondleiding. Ook vergoedt Stichting Natuurbeelden de eventuele reiskosten. Je kunt je hier aanmelden.