Fete de la Nature
vrijdag18jun2021

Vier jij mee met Fête de la Nature?

In het weekend van 3, 4 & 5 september viert IVN Natuureducatie Fête de la Nature. Het grootste grassrootsfestival van Nederland. In het hele land worden er diverse kleinschalige natuurfeestjes georganiseerd. Denk aan een muziekoptreden in de buitenlucht, yoga in de duinen, een speurtocht door het bos, of een duurzame BBQ bij jou in het park. Alles kan!

Naar het feestoverzicht

Wat is Fête de la Nature?

Fête is een grassroots natuurfestival: iedereen kan een activiteit organiseren. Van theater in de natuur tot een oogstfeest, van een vleermuizenexcursie tot een hardloopwedstrijd in het groen. Zo betrekken we meer mensen bij de natuur, op een manier die bij hen past.

Grassroots...?

Het belangrijkste kenmerk van dit grassroots festival is dat alles van onderaf (vanuit de graswortels) wordt georganiseerd. We zetten samen de kaders neer, en daarbinnen kan iedereen meevieren. Geen georganiseer van bovenaf dus, maar laten groeien wat wil groeien.

fete woorden wolk

Hoe meld ik me aan voor een activiteit? 

Kijk in het activiteitenoverzicht op de Fête website welke natuurfeestjes er worden georganiseerd. Per activiteit zie je of en hoe je je kunt aanmelden. Heb je een vraag over de activiteit? Onderaan de pagina van het betreffende feestje vind je de button om contact op te nemen met de organisator. 

Ik wil zelf graag een natuurfeestje geven. Wat kan ik organiseren? 

Van alles! Van een wandeltocht met natuurverhalen tot salades maken van wilde kruiden en van concerten in de wijktuin tot kinderyoga in de duinen. Bedenk: Fête de la Nature is in de eerste plaats een feest. Organiseer iets waar je zelf ook graag naartoe zou gaan. Om je op weg te helpen hebben we tips van oud-organisatoren gebundeld. 

Hoe meld ik mijn natuurfeestje aan?

Op de vernieuwde Fête website kun je dit eenvoudig doen. Maak een account aan (ook als je al eerder een Fête feestje hebt georganiseerd) en vul de velden in om je activiteit aan te melden. Heb je vragen of wil je extra uitleg? We hebben een handige instructie voor je klaarstaan. 

Meld een Fête activiteit aan

Hoe kan ik anderen informeren over Fête?

Heb je al een natuurfeestje aangemeld? Dan kun je feestgangers uitnodigen! Gebruik hiervoor onze tips en handige downloads, zoals een invul-flyer, -poster en social media banners. Ben je nou net zo enthousiast over Fête als wij en wil je je netwerk ook uitnodigen om een natuurfeestje te organiseren? Breng dit natuurfestival dan algemeen onder de aandacht met onze social mediatoolkit.

Hoe zit het met corona? 

Naar verwachting kan Fête gewoon doorgaan. Om je te inspireren, hebben we wel alvast tips voor je klaarstaan voor het organiseren van een natuurfeestje op 1,5 meter afstand. 

Hoe blijf ik op de hoogte over Fête?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief die maximaal eens per maand wordt verzonden. Hierin informeren we over je ondersteuning voor Fête-organisatoren, aangepaste coronamaatregelen, uitgelichte activiteiten en meer!

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Meer informatie over Fête de la Nature, ga naar de fetedelanture.nl.