IVN
donderdag11jun2020

Stem op IVN'er Dylan Haanappel voor De Duurzame Jonge 100!

De Duurzame Jonge 100 geeft een overzicht van jonge ondernemers, young professionals en studenten die aantonen dat een duurzame toekomst mogelijk is. Deze koplopers zijn een bron van inspiratie voor elkaar en voor de gevestigde orde! 

Eén van 200 de genomineerden is onze eigen IVN'er Dylan Haanappel, projectleider bij IVN in Den Haag. Van de 200 genominineerden worden uiteindelijk 100 duurzame koplopers gekozen.

Stemmen op Dylan 

Dylan HaanappelWaarom stemmen op Dylan?

Tijdens een opleiding aan de kunstacademie realiseerde Dylan zich dat de wereld niet erg duurzaam was ingericht en het met de natuur niet goed ging. Hij gooide het roer om, schoolde zich om tot natuuronderzoeker en ecoloog, en mocht al snel onderzoek doen naar de interacties tussen de Europese bizon en recreanten. In deze tijd ontwikkelde hij een nieuwe levensmissie: zoveel mogelijk mensen meenemen in zijn reis naar een leven in de buitenlucht en hen inspireren om beter met de natuur om te gaan.

Sindsdien staat zijn hele leven in het teken van het delen van die boodschap en het werken aan een groenere, duurzamere toekomst. Op ‘Dylan gaat naar buiten’ vertelt hij over zijn reis en weet anderen op een laagdrempelige manier te betrekken bij de natuur en duurzaamheid. Met inspirerende verhalen en eenvoudige tips krijgt hij ook de drukke “kantoortijger” regelmatig naar buiten en wakkert zo een enthousiasme aan voor de natuur dicht bij huis. Tijdens het SUPen op de Haagse grachten ontdoet hij het water van zwerfafval en inspireert anderen dat ook te doen. Sinds september 2019 zet hij die missie ook door als projectleider bij IVN Natuureducatie. Samen met gemeentes, basisscholen en buurtbewoners legt hij groen in de stad aan (oa. met Tiny Forest) en werkt met diverse projecten aan het verbinden van mens & natuur.

Activiteiten

Als onderzoeksmedewerker van de Universiteit Utrecht bracht hij in kaart hoe Europese bizons zich gedragen in reactie op recreanten en deelde de resultaten met een internationaal publiek. Als vrijwilliger blijft hij betrokken bij het project in het Kraansvlak en deelt regelmatig zijn ervaringen met dit bijzondere project. Als initiator van 'Dylan gaat naar buiten' schrijft hij over de natuur en duurzaamheid en ontdoet hij de Haagse grachten van zwerfafval. Ook is hij regelmatig gastschrijver en columnist voor oa. Het Haagse Groen. Bij IVN Natuureducatie werkt hij als jr. projectleider aan het verbinden van mens & natuur.

Dylan's doel

Het doel van al zijn inspanningen is simpel, maar niet eenvoudig: een groenere, duurzamere toekomst realiseren door het inspireren van anderen om meer van de natuur te genieten. En dat slaat aan, er is veel interesse voor Dylans reis. Oa. De Wereld van Morgen, de Volkskrant en NOS op 3 pikten zijn switch naar een buitenleven op. Zijn schoonmaakacties in de grachten worden regelmatig opgepakt door de media en hij wordt af en toe gevraagd om te spreken over zijn reis. Als projectleider bij IVN is hij bovendien regelmatig op de radio te horen en betrekt hij, samen met collega’s, honderden kinderen, ouders en recreanten bij de natuur in Nederland.

Hoeveel zwerfafval hij al uit de grachten viste of hoeveel mensen hij bereikt heeft, houdt hem niet zo bezig. Wel weten steeds meer mensen zijn blog te vinden en ontstaan er regelmatig nieuwe samenwerkingen. Op de planning staat oa. het uitbouwen van de opruimacties en het daarbij samenwerken met lokale ondernemers zoals rondvaarten en kunstenaars.

Naar "Dylan gaat naar buiten"