IVN
zondag10mrt2019

Ruim 35.000 mensen lopen mee met Klimaatmars

Tienduizenden mensen liepen zondagmiddag mee met de Klimaatmars in Amsterdam. Een geweldig resultaat! De mars startte op de Dam en vanaf die plek vertrok de immense stoet naar het Museumplein. Tientallen IVN'ers, waaronder veel jongeren van WoesteLand, verzamelden zich bij het hoofdkantoor van IVN om gezamenlijk naar het startpunt te lopen en actie te voeren voor een actiever klimaatbeleid.

Spandoeken Klimaatmars

Tussen de zee van paraplu's door waren er ook honderden spandoeken te zien. "Red de aarde", "There is no plan(et) B", "Geen gezeik, onze toekomst is belangrijk", viel er onder andere te lezen. En onze eigen Linda stal de show door 'medicijnen' uit te delen tegen klimaatdepressie. 

spandoeken klimaatmars

Opkomst Klimaatmars hoog

De gemeente schat in dat er ondanks de regen ruim 35.000 mensen aanwezig waren! De Dam stond zo afgeladen vol dat de mars zelfs wat eerder moest beginnen vanwege de veiligheid. De stoet eindigde uiteindelijk op het Museumplein. 

stoet tijdens Klimaatmars

Het klimaat wacht niet

De Klimaatmars werd georganiseerd door Milieudefensie, de FNV, Greenpeace, DeGoedeZaak, Oxfam Novib, de Woonbond in samenwerking met heel veel (burger)organisaties en individuen. Er waren verschillende optredens en sprekers om het programma te vullen. Doel van de mars is onder andere om de lasten en lusten eerlijk te verdelen en te zorgen voor een toekomst met echte, groene banen.