IVN
vrijdag14feb2020

Romantisch wandelen zónder te verdwalen

Iets anders geven dan rozen of chocolade? Verras jouw Valentijn door hem of haar mee te nemen op een romantische wandeltocht. Een picknick in het bos, een wildboeket plukken, een romantische foto bij zonsondergang? Met een ruime keuze kies je heel eenvoudig een samengestelde route in de IVN-routeapp.

Het is weer 14 februari, de dag van liefde. Hoe mooi zou het zijn als je je geliefde meeneemt op een ontdekking door de romantische natuur? Een sprookjesachtige wandeling door het bos, samen genieten van die prachtige zonsondergang, zo eentje waarbij de wolken roze kleuren. Dit is makkelijk te regelen met IVN als jouw natuurgids. Zo zijn er routes voor verschillende leeftijden en kan er gezocht worden op verschillende onderwerpen zoals stadsroutes, bosroutes of strandroutes. Met IVN Routes heb je je eigen IVN gids ‘op zak’. Met deze wandelingen geef jij een onvergetelijk Valentijncadeau:

Bomenroute Den Uylpark in Almere (1.4km)

Langs de route staan mooie karakteristieke bomen. Bij de parkingang staan appelbomen, deze staan symbool voor liefde, trouw, aantrekkingskracht en altijd verliefd. Om vervolgens de zilverlindes op een rij langs het fietspad te bewonderen, in de Middeleeuwen trouwden mensen onder deze bomen. Perfect om een romantisch tintje aan je wandeling te geven.

Plantage Willem III in Elst (3.8km)

Tijdens deze wandeling beklim je de helling van de Utrechtse Heuvelrug. Je doorkruist een oude tabaksplantage, waar groepen runderen, paarden en damherten grazen. Ook passeer je oude grafheuvels en een heideveld met een adembenemend uitzicht op de Betuwe. Dan daal je weer af door een mooi smeltwater dal, houd elkaar stevig vast.

Uddelsche Buurtveld in Uddel (9km)

De wandeling gaat van start op een onverhard pad met aan weerszijden drie eiken, deze boomsoort stond vroeger bekend als een geluksbrenger. Geluk in de liefde is altijd mooi meegenomen, toch? De route vervolgd langs oude houtskoolbranderijen en gaat door over de oostelijke stuwwal van de Veluwe door een schitterend Veluws landschap, met mooie oude beukenbossen en uitgestrekte heidevelden. 

Het Noordelijke Geuldal in Wijlre (15km)

Deze stevige wandeling begint in Stokhem en gaat langs kalkgraslanden en door mooie Eiken-haagbeukenbossen met een grote rijkdom aan orchideeën en sleutelbloemen. Bij het kasteel Schaloen beklim je de Schaelsberg met een klein kapelletje waar een kluizenaar leefde, waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt over het Geuldal. Vervolgens keer je vlak wandelend langs de Geul weer terug naar Stokhem.

De app IVN Routes is beschikbaar in iOS en voor Android:


Download iOS

Download Android

Naast de app, waarmee je gemakkelijk offline de routes en de natuur kan beleven, zijn de wandelingen en fietsroutes ook te vinden op onze website.