IVN
dinsdag07feb2017

Postcode Loterij schenkt ruimhartige gift aan IVN

IVN ontvangt dit jaar maar liefst €1.350.000 van de Nationale Postcode Loterij. Dit werd bekendgemaakt tijdens het Goed Geld Gala in Koninklijk Theater Carré. Jaarlijks steunen de loterij en haar deelnemers het werk van IVN met een belangrijke en nodige bijdrage. Wij zijn daar ontzettend dankbaar voor! 

Bloemen voor de bij

IVN is al sinds 1996 één van de goede doelen van de Nationale Postcode Loterij. Naast deze belangrijke reguliere bijdrage werd ook de aanvraag 'De wilde bij in de hoofdrol' toegekend. Dit is goed nieuws, want de bij heeft door de gevolgen van verstedelijking en intensieve landbouw dringend hulp nodig. De Nationale Postcode Loterij steunt dit project met €1.446.000. Samen met Natuur & Milieu en Naturalis gaat IVN de positie van de bij in Nederland structureel verbeteren. We zetten in op bijvriendelijk groenbeheer, met o.a. bloemrijke bermen en landschappen. Zo scheppen we een betere leefomgeving voor nu en voor later.

Project huisje, boompje, beestje

Stichting Kinderpostzegels gaat dankzij de extra toekenning van €1.990.000 van start met het project 'Huisje, boompje, beestje'. Het leven van de 7.000 kinderen die met hun moeder of ouders in de vrouwen- of maatschappelijke opvang zitten gaan we met natuur en dieren beter en leuker maken. Contact met natuur en dieren is belangrijk voor kwetsbare kinderen. IVN gaat daarbij helpen.