IVN
woensdag04dec2019

Plassen stampen in het Biezenbos

Op donderdag 28 november werd een deel van het Tiny Forest Biezenbos geplant door de Tiny Forest Rangers van Kindcentrum Aquamarijn te Nijmegen. Een regenachtige dag waarbij vele mensen liever lekker binnen blijven. Maar de leerlingen van Kindcentrum Aquamarijn daarentegen, konden niet wachten om heerlijk in de modder te spelen.

Een natuurparadijsje in Nijmegen-West

Samen met IVN en de Gemeente Nijmegen wil Kindcentrum Aquamarijn de leerlingen dichter bij de natuur brengen. ‘Kindcentrum Aquamarijn werkt hard aan basisvaardigheden én een brede ontwikkeling van leerlingen ten aanzien van sport en gezondheid. Het adopteren van Tiny Forest Het Biezenbos past daar heel mooi bij’, vertelt Alex Nguyen van Aquamarijn. Een buitenlokaal vol met eetbare bessen en struiken, een klimboom en even verderop het Tiny Forest, zullen een heus natuurparadijs vormen in het Westerpark in Nijmegen-West. Hier kunnen de leerlingen van Aquamarijn volop van gaan genieten.

plantdag

Nog even geduld

Er zouden op 28 november 600 bomen geplant worden, van 33 verschillende soorten, in de wadi langs de energieweg in Nijmegen-West. Dat liep alleen even iets anders dan verwacht. Vol enthousiasme liepen de leerlingen, goed voorbereid, met hun regenjassen en regenlaarzen aan, de wadi binnen. Een beetje regen werd er verwacht, maar het begon flink te plenzen! Het werd al snel een modderspeeldag in plaats van een plantdag. ‘Vind je het erg dat je een beetje vies wordt?’, werd er gevraagd door de medewerkers van IVN. ‘Neee!’, riepen de leerlingen in koor. “Ik vind het leuk om in de modder te spelen. Lekker in de plassen stampen!”, zei Joas, een van de leerlingen. De bodem werd helaas wel iets te nat om alle 600 bomen van het Tiny Forest te planten. De plantdag wordt daarom op 11 december vervolgd. Hopelijk zijn de weergoden die dag beter gezind.

plantdag

Het Biezenbos

De naam van het Tiny Forest in Nijmegen-West werd gekozen door middel van een naamwedstrijd. Er werden veel leuke namen verzonnen door de leerlingen. Uiteindelijk waren er twee leerlingen die kwamen met de naam ‘Het Biezenbos’. Aangezien Kindcentrum Aquamarijn aan de Biezendwarsstraat ligt, heeft deze naam gewonnen. Samen met directeur Monique Rosens hebben de winnaars van de naamwedstrijd het informatiebordje bij het Tiny Forest onthuld.

plantdag

Wat is jouw favoriete bosdier?

Tijdens de dag vroegen we aan de leerlingen wat hun favoriete bosdier is. De panda, flamingo en krokodil waren favoriet! Deze zullen we uiteraard niet terug zien in het Tiny Forest. Maar wel een heleboel andere diersoorten. Ben je benieuwd welke dieren er wél allemaal op eenTiny Forest afkomen? Lees dan het onderzoekrapport van de WUR.

Meer foto's van de plantdag zie je hieronder:

plantdagplantdagplantdagplantdagplantdagplantdagplantdagplantdag

Fotografie: sjon.nl Sjon Heijenga