IVN
zondag30aug2020

Oosterscheldeweek 2020

Van 5 t/m 12 september organiseert Nationaal Park Oosterschelde in samenwerking met IVN de 12e editie van de Oosterscheldeweek. Door de maatregelen rondom het coronavirus is het excursieprogramma minder uitgebreid dan voorgaande jaren, maar vind je naast de belevingsactiviteiten ook een aantal filmpjes met leuke natuurweetjes en culinaire inspiratie uit de Oosterschelde.

Belevenisactiviteiten

Tijdens de Oosterscheldeweekweek zijn er belevingsactiviteiten rondom de Oosterschelde. Bezoekers kunnen de prachtige onderwaternatuur ontdekken tijdens een snorkelexpeditie of een activiteit rondom de getijdenpoelen. Daarnaast zijn er dagelijks natuurvaartochten, om de Oosterschelde vanaf het water te ontdekken. Het complete programma is te vinden op de interactieve kaart.

Dit jaar ook online

In de Oosterscheldeweek presenteren we dagelijks een filmpje of digitale excursie in Nationaal Park Oosterschelde. Met onder andere:

  • Digitale opening door gedeputeerde Anita Pijpelink van de Provincie Zeeland 
  • Schorren en slikken van Sint Annaland met boswachter Marijke Lieman van Staatsbosbeheer
  • Getijdenpoelen bij Ouwerkerk met gidsen van Nationaal Park Oosterschelde
  • Roggenplaat en plompe toren met Boswachter Paul Begijn van Natuurmonumenten
  • De kust van Noord-Beveland met Chiel Jacobusse van Stichting het Zeeuwse Landschap
  • Culinaire inspiratie van Zeeuwse chef-kok Hans Everse

De filmpjes worden in de Oosterscheldeweek (5 t/m 12 september 2020) onder andere hieronder gepubliceerd.

Filmpjes Oosterscheldeweek

Online opening Oosterscheldeweek 2020 met gedeputeerde van de Provincie Zeeland Anita Pijpelink:

Accepteer cookies

Onderwaterleven in de getijdenpoelen bij Ouwerkerk met de gidsen NP Oosterschelde: 

Accepteer cookies

Flora op de zeedijken langs de kust van Noord-Beveland, Chiel Jacobusse, Het Zeeuwse Landschap: 

Accepteer cookies

Schorren en slikken van Sint-Annaland, Marijke Lieman, Staatsbosbeheer: 

Accepteer cookies

Vogelboulevard en wegrestaurant, Paul Begijn, Natuurmonumenten:

Accepteer cookies

Culinaire inspiratie met Zeeuwse chef-kok Hans Everse Deel 1: Zeewater: 

Accepteer cookies

Culinaire inspiratie met Zeeuwse chef-kok Hans Everse Deel 2: Eten uit de Oosterschelde: 

Accepteer cookies