IVN
woensdag10okt2018

Nu live: de app IVN Routes

Nu ook op eigen gelegenheid de natuur in met een natuurgids 'op zak' IVN Natuureducatie nodigt iedereen uit om in de herfst mee naar buiten te gaan, want er valt nu van alles in de natuur te ontdekken.

Naast ruim 150 georganiseerde herfstactiviteiten in het hele land is er nu IVN Routes. Hiermee kun je zelf op een laagdrempelige manier al wandelend of fietsend de natuur beleven.   Ruim 100 IVN afdelingen organiseren herfstactiviteiten door het hele land voor jong en oud, waaronder excursies, lezingen en cursussen. Naast deze activiteiten kun je ook op eigen  gelegenheid de natuur beleven met IVN Routes, een app waarmee je kunt wandelen en fietsen door de mooiste natuur in Nederland. Daarbij krijg je onderweg een stukje natuureducatie mee.  

Beleef de herfst met de IVN app

Er staan meer dan 70 routes in heel Nederland in de app en elke week komen er nieuwe wandelingen bij. Alle IVN Routes zijn offline te gebruiken nadat de route is gedownload. Via het zoekschermIVN-Route-app kan je een route zoeken aan de hand van diverse criteria. Zo zijn er routes voor onder andere kinderen en ouderen en kan er gezocht worden op verschillende onderwerpen zoals stadsroutes, paddenstoelen of strandroutes. IVN Routes is samen met de vrijwilligers van de IVN-afdelingen gerealiseerd. Met de app IVN routes ben je helemaal klaar om de herfst te beleven met een IVN natuurgids 'op zak'.

Ga je mee naar buiten?

In de herfst is de natuur volop in beweging. De bladeren laten hun echte kleuren zien, paddenstoelen schieten uit de grond en de dieren bereiden zich voor op hun trektocht, winterslaap of leggen een wintervoorraad aan . Kortom, er is van alles te beleven en IVN neemt je graag mee naar buiten. Dichtbij en wanneer jij wilt. Op www.ivn.nl/herfst vind je een overzicht van alle herfstactiviteiten, doe-tips en de app IVN Routes.

De app IVN Routes is beschikbaar in iOS en voor Android. Je kunt IVN Routes hier gratis downloaden:

Google Playstore       Apple Store