Nationaal Park Nieuw Land krijgt 12 Gastheren van het Landschap erbij

Flevoland 22 september 2022

Natte graslanden, ontelbare vogelsoorten en natuurlijk de zeearend: Nationaal Park Nieuw Land is een aantrekkelijke bestemming voor recreanten. Op 20 september is de tweede editie  van het programma Gastheer van het Landschap Nationaal Park Nieuw Land gestart. De ondernemers leren en ontdekken alles over natuur, landschap en cultuurhistorie in hun omgeving en hoe deze beleving over te brengen naar hun gasten.

Nationaal Park Nieuw Land bestaat nu bijna vier jaar en is volop in ontwikkeling. Naast de ontwikkeling van natuur en beleving in het gebied, bouwt het nationaal park aan een netwerk van ambassadeurs die het jongste nationaal park van Nederland een warm hart toedraagt. Gedeputeerde Michiel Rijsberman: ‘Samen met de gastheren en gastvrouwen worden er nieuwe producten en arrangementen ontwikkeld die naadloos aansluiten bij de identiteit van Nationaal Park Nieuw Land. Deze arrangementen worden vervolgens gepromoot via de kanalen van het nationaal park. Zo willen we meer bezoekers verleiden om naar dit fantastische natuurgebied te komen.’

Onderscheidend ondernemen

Tijdens het programma IVN Gastheer van het Landschap verdiepen recreatie- en horecaondernemers zich gedurende drie dagdelen in het landschapsverhaal van het nationaal park, de flora en fauna, cultuurhistorische waarden, recreatieve mogelijkheden en de bijzondere natuurparels. Daarnaast is er een veldexcursie waarin de ondernemers met eigen ogen ervaren wat het gebied allemaal te bieden heeft onderdeel van het programma.

Na het afronden van het programma mogen ondernemers zich vanaf november profileren als Gastheer/Gastvrouw van het Landschap met een bijbehorend certificaat en gevelbordje. Het IVN-programma Gastheer van het Landschap bestaat al meer dan tien jaar in Nederland. De Flevolandse ondernemers sluiten zich aan bij een netwerk van ruim 2.400 recreatieondernemers in Nederland. Gastheer/Gastvrouw van het Landschap Nationaal Park Nieuw Land wordt georganiseerd door IVN Flevoland in samenwerking met Visit Flevoland en Nationaal Park Nieuw Land. Hiervoor werken zij samen met de gebiedsbeheerders Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Het Flevo-landschap.  

Deel deze pagina