Natuur
dinsdag08jan2019

Naar buiten in de storm!

Vandaag wordt code geel gebruikt voor het onstuimige weer, een flinke wind dus. Houdt een wedstrijdje met je vrienden en kijk wie het snelst tegen de wind in kan rennen of ga 'windhangen'. Dat doe je zó:

Meerdere soorten

Wist je dat storm in drie soorten te onderscheiden is? Dit heeft met de windkracht te maken. Zo spreek je van een normale storm als de gemiddelde windsnelheid 75 km/h is gedurende 10 minuten. Dan is er de zware storm met een gemiddelde windsnelheid van 90 km/h die 10 minuten aanhoudt, hier moet je al goed je hoed of pet vasthouden. Als laatst is er de zeer zware storm, waarbij je met je fiets van de weg kunt vliegen. Deze storm heeft een gemiddelde windsnelheid die net zo hard gaat als een rennend jachtluipaard, namelijk 103 km/h. Het weer is misschien wat wild, maar met de volgende tips kun je er genoeg leuks mee doen!

Windhangen 

Ben jij graag buiten met “vies” en winderig weer? Zoek dan eens een groot open veld of strand op. Ga tegen de harde wind in staan en laat je vallen, je zult merken dat de wind je opvangt! Deze meneer lukte het:

Wedstrijdje rennen

Houdt met je vrienden een weddenschap. Wie van jullie rent het snelst en langst tegen de krachtige wind in? Probeer niet om te vallen. 

Hoor je me nog?

De wind maakt een flink kabaal als het zo hevig aan het stormen is. Durf jij er tegenin te gaan? Ga op een afstandje van elkaar staan. Degene die met zijn gezicht tegen de wind in staat moet proberen tegen de ander te schreeuwen. Kan de ander je nog horen of wint de wind?