Natuur
vrijdag02dec2016

Meld een natuurheld(in) aan voor Heimans en Thijsse Prijs 2017

Ken jij iemand die veel betekent voor de natuur in Nederland? Die op gedreven wijze zich hard maakt voor natuurbescherming? Kortom, iemand die je bewondert om zijn of haar ideeën, initiatieven of inzet voor de natuur? Geef deze persoon dan voor 15 maart 2017 op om in aanmerking te komen voor de toekenning van de Heimans en Thijsse Prijs. 

Heimans en Thijsse Prijs

Al vanaf 1955 wordt de Heimans en Thijsse Prijs, bestaande uit een Bronzen Spreeuw en een oorkonde, uitgereikt als erkenning voor het werk van personen of organisaties die activiteiten ontwikkelen die gericht zijn op het wekken van belangstelling voor de natuur, natuurstudie, natuurbehoud of natuureducatie. Dat kan vanuit verschillende maatschappelijke invalshoeken (sociaal, economisch, kunstzinnig, cultureel, spiritueel, wetenschappelijk). De prijs is in het leven geroepen als nagedachtenis aan Eli Heimans en Jac. P. Thijsse die aan het einde van de 19de en het begin van de 20ste eeuw baanbrekende activiteiten verrichtten op het gebied van natuurbeleving, natuurstudie en natuurbescherming in Nederland. Zoals de oprichting van Natuurmonumenten, het behoud van het Naardermeer, en de Verkade albums. 

Geef ook een natuurheld(in) op

Als jij ook een echte natuurheld of heldin kent die het verdient om de Heimans en Thijsse Prijs in 2017 toegekend te krijgen, geef deze persoon dan op. Je kunt een voordracht indienen bij de Heimans en Thijsse Stichting door een formulier in te vullen die je onderaan de pagina op deze website van de stichting vindt. Voor nominaties, beoordeling en toekenning geldt het Reglement Heimans en Thijsse Prijs, dat op de website van de stichting staat. Kandidaten kunnen tot uiterlijk 15 maart 2017 worden aangemeld door te mailen naar frank.berendse@kpnmail.nl

Eerdere prijswinnaars

VARA's Vroege Vogels namen in 2013 de Bronzen Spreeuw en oorkonde mee naar huis, in 2015 was dit Bart van Tooren voor zijn vrijwilligerswerk als hoofdredacteur van De Levende Natuur. Benieuwd wie de prijs nog meer in ontvangst hebben mogen nemen? Op de website staan alle prijswinnaars vermeld. 

Contact

Voor nadere informatie over de Heimans en Thijsse Prijs, naam contact op met Frank Berendse, tel: 0317 425975, e-mail: frank.berendse@kpnmail.nl

Heimans en Thijsse Stichting logo