IVN
woensdag27nov2019

Liever Green Friday

Black Friday, een koopjesfestijn uit Amerika dat de afgelopen jaren massaal wordt opgepakt door winkels in Nederland. Gelukkig komt er langzaamaan een tegenbeweging: Green Friday. Daar zijn wij blij mee, want Black Friday is niet bepaald een bijdrage aan een duurzamere wereld. Green Friday draait wél om verduurzamen. Doe jij ook mee met Green Friday?

Hergebruiken

De massale aankoop van nieuwe spullen is niet bevorderend voor het milieu. Vooral de kledingindustrie is een enorme vervuiler. De spotgoedkope kledingstukken die verkocht worden tijdens Black Friday gaan als warme broodjes over de toonbank. Dit terwijl er in de tussentijd in de maatschappij steeds meer vraag is naar verduurzaming. Laten we daarom met z’n allen focussen op hergebruiken tijdens Green Friday. Wat dacht je bijvoorbeeld van een huisje voor insecten van gerecycled hout, waarmee je ze de winter doorhelpt? Of hergebruik koffiedik om er paddenstoelen mee te kweken met de Mushroom Farm Kit.

insectenhotel

mushroomfarmkit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Insectenhotel €24,95                           Mushroom Farm kit €17,43

Jong geleerd is oud gedaan

Wat zou het mooi zijn als we deze tegenbeweging kunnen voortzetten. Van kwantiteit naar kwaliteit, op naar een duurzamere wereld. Hoe leg je kinderen nou uit wat duurzaamheid inhoudt? Want, jong geleerd is oud gedaan. Leer kinderen hoe ze de wereld groener kunnen maken zodat zij in de toekomst Green Friday zullen vieren in plaats van Black Friday. Ga voor Groen! en De wereld van Plastic zijn twee super leuke en leerzame boeken voor kinderen over duurzaamheid.

de wereld van plasticga voor groen

 

 

 

 

 

 

De wereld van Plastic €15,-                     Ga voor groen! €10,49 

Wil jij meer doen rondom het thema duurzaamheid? Neem dan een kijkje op onze website of bestel onze duurzame jaarkalender!