IVN
zondag10mrt2019

Klimaatmars: loop jij mee?

Op zondag 10 maart gaan jong en oud in Amsterdam samen de straat op om aandacht te vragen voor het klimaat. Het is een oproep aan de politiek en grote vervuilers om te stoppen met treuzelen en te zorgen voor een goed en eerlijk klimaatbeleid. IVN loopt samen als groep en jij kunt meedoen!

De klimaatmars is een aanklacht tegen vage beloften en halve maatregelen, er zijn concrete afspraken nodig. De mars staat voor:

  • Een eerlijke verdeling van de lasten en lusten
  • ‘De vervuiler betaalt’
  • Een toekomst waarin iedereen duurzaam en warm woont
  • Een toekomst met echte, groene banen
  • Steun aan boeren wereldwijd die in armoede leven


Loop mee met IVN tijdens de klimaatmars!

Samen staan we sterker. Wil jij samen met andere IVN’ers meelopen met de klimaatmars? We verzamelen om 12.00 in het Wertheimpark, tegenover het Landelijk Bureau van IVN (Plantage Middenlaan 2C). Trek jouw IVN- of groene kleding aan. Wij zorgen voor IVN petjes en lopen om 12.30 als groep samen naar de Dam. 

De mars start om 13u op de Amsterdamse Dam en eindigt om 16u. De definitieve route en het volledige programma worden een paar dagen voor de mars bekendgemaakt. De Klimaatmars wordt georganiseerd door Milieudefensie, de FNV, Greenpeace, DeGoedeZaak, Oxfam Novib, de Woonbond in samenwerking met heel veel (burger)organisaties en individuen. Meld je aan om te laten weten of je erbij bent! 

Programma

Voorafgaand aan de Klimaatmars is er een kort podiumprogramma met optredens van Claudia de Breij en Typhoon, gepresenteerd door Froukje Jansen. Klimaatwetenschapper en hoofdauteur bij het wetenschappelijke VN-klimaatpanel IPCC Heleen de Coninck geeft een minicollege over klimaatverandering. Ook de initiatiefnemers van de schoolstakingen voor het klimaat Dila Doğan (16) en Pieter Lossie (17) spreken de deelnemers toe.

Accepteer cookies