Natuur in de Buurt
vrijdag15feb2019

IVN Route App

Samen met de IVN-afdelingen en de inzet van onze vrijwilligers en een intensieve samenwerking tussen de IVN Stichting en Vereniging is het afgelopen jaar de app IVN routes gerealiseerd. De app IVN routes is oktober 2018 live gegaan.   

Inmiddels staan er meer dan 250 routes in heel Nederland in de app en elke week komen er nieuwe wandelingen en fietsroutes bij. Alle IVN Routes zijn offline te gebruiken nadat de route is gedownload. Via het zoekscherm kun je een route zoeken aan de hand van diverse criteria. Zo zijn er fietsroutes, wandelroutes en specifieke routes voor bijvoorbeeld kinderen en ouderen. Daarnaast kan er gezocht worden op verschillende onderwerpen zoals stadsroutes, paddenstoelen en of strandroutes en meer.   

IVN routes is te downloaden in de appstores
Google Play store:  play.google.com/store/apps/details?id=nl.ivn.routeapp 
Apple Store:   itunes.apple.com/nl/app/ivn-routes/id1437246282?mt=8   

Webkoppeling
Naast de app voor de mobiele telefoon, waarmee je gemakkelijk offline de routes en de natuur kan beleven, zijn de wandelingen en fietsroutes ook te vinden op onze website. www.ivn.nl/routes/   

Cijfers per april 2020:
- Aantal deelnemende IVN afdelingen: 65
- Aantal te fietsen en of wandelen routes: 251
- Aantal keren gedownload in de appstores Totaal: ruim 30.000 (Google: 16.126; Apple: 13.977) 

IVN afdelingen en de de IVN route app
We zijn in 2018 voor de realisatie van de app gestart met de eerste (IVN) interne crowdfunding, hierbij hebben afdelingen mee gedaan voor tussen de €100 t/m €1000,- euro. Willen afdelingen aansluiten bij dit initiatief dan kost dit eenmalig:

 - voor <5 wandelingen eenmalig €100,- 
-  voor >5 wandelingen, eenmalig €250,- euro. 

De deelnemende afdelingen dragen hiermee bij aan het volgende:

- Realisatie en bouw van de app (en daar dan ook de wensen en eisen van de vereniging verwerkt met dank aan Hans Hogenbirk en web/app-support)
- Doorontwikkeling van de app voor de komende jaren. Denk hierbij aan aanpassingen en verbeteringen die we doen en laten doorvoeren door Shoudio (de app bouwer). Eerste ronde hiervan hebben we afgelopen december al gehad.
- Maandelijkse server kosten voor de komende jaren (het in de lucht houden van de app).

IVN Route app in 2019
 De IVN route app, de daarmee samenhangende webkoppeling en het nieuwe online contenttype routes gaan een belangrijke rol spelen in 2019. We merken steeds meer dat onze doelgroep(en) op zoek zijn naar natuurbeleving en natuureducatie maar wel op de door hen gekozen tijden en locaties. De IVN routes spelen hier volledig op in. Daarnaast zijn de routes een laagdrempeligere manier om kennis te maken met IVN, waarmee de IVN routes een belangrijke rol gaan spelen in de branding (naamsbekendheid) van IVN. Daarnaast wordt de stap om na het wandelen of fietsen van een route van IVN mee te gaan op een activiteit of cursus te gaan volgen van een afdeling kleiner.
 

Doelen voor 2019
- Aantal deelnemende IVN afdelingen: 100
- Aantal te fietsen en of wandelen routes: 250  Aantal keren gedownload in de appstores Totaal: 30.000

Belangrijk hiervoor is dat we zowel intern als extern met elkaar de app promoten