Beleid & Organisatie
donderdag03jun2021

IVN en coronamaatregelen

Vanaf 5 juni gelden versoepelde coronamaatregelen. Het advies vanuit IVN is volledig in lijn met de richtlijnen vanuit de Rijksoverheid. Uiteindelijk maken afdelingen zelf een afweging wat zij vinden dat door kan gaan volgens de geldende maatregelen.

Houd ook rekening met de maatregelen van de veiligheidsregio, gemeente en eventueel de geldende regels van het gebied, gebouw of terrein waar de activiteit plaatsvindt. Houd hiervoor de lokale berichtgeving in de gaten.

  • Voor buitenactiviteiten met volwassenen geldt dat dit alleen kan als de groepsgrootte beperkt is tot vier personen. Met de verruiming van de mogelijkheden om buiten te sporten, denken we dat het wel mogelijk is om wandelingen te organiseren, zolang je je houdt aan de regels die hiervoor gelden: een maximale groepsgrootte van 50 personen en altijd 1,5 meter afstand houden.
     
  • Voor binnenactiviteiten geldt dat deze door kunnen gaan met maximaal 50 personen die allemaal een vaste zitplaats hebben, zonder roulatie. Denk aan locaties die op dit moment geopend zijn, zoals buurthuizen, een zaal van een IVN-afdeling of een vergaderzaal. Ook een buitenlocatie behoort tot de opties. De verkeersstromen moeten goed gescheiden blijven. Uiteraard houdt iedereen 1,5 meter afstand en worden de hygiënemaatregelen in acht genomen. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.
     
  • Wanneer je een activiteit met kinderen op scholen organiseert, is de school verantwoordelijk en kun je het beste met hen afstemmen wat zij haalbaar/toelaatbaar vinden. Uiteraard moet de afdeling dan ook nog zelf de afweging maken of ze zo’n activiteit willen organiseren met het oog op de veiligheid van de eigen vrijwilligers.
     
  • Voor Scharrelkids- en jongerenactiviteiten van de afdeling baseren wij ons op het advies van Scouting Nederland. Fysieke activiteiten zijn toegestaan voor kinderen tot en met 17 jaar en groepsleiders. We adviseren om hierbij goed af te wegen wat de risico’s zijn en ook met ouders en gidsen/begeleiders in overleg te gaan. Begeleiders van kinderactiviteiten (bijvoorbeeld Slootjesdagen) houden altijd 1,5 meter afstand tot elkaar. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot elkaar en tot volwassenen.


Activiteiten

Wil je weten of en wanneer er bij jou in de buurt weer activiteiten worden georganiseerd? Check of er extra informatie is over de activiteit op de website, of neem dan contact op met de respectievelijke organiserende afdeling of je contactpersoon bij de beroepsorganisatie.

Neem je deel aan een activiteit van IVN? Houd dan graag rekening met onderstaande richtlijnen:

Activiteiten t.t.v. corona - richtlijnen voor deelnemers - 19 mei 2021

De natuur in

Mocht je er voor kiezen om de natuur in te gaan, check dan eerst de website van de natuurorganisatie of beheerder van het gebied waar je heen wilt gaan voor de laatste informatie, volg altijd de geldende richtlijnen en houd rekening met de basisregels.

De maatregelen met betrekking tot corona kunnen dagelijks veranderen.
Check de website van de Rijksoverheid voor het laatste nieuws en richtlijnen.