Beleid & Organisatie
vrijdag09jul2021

IVN en coronamaatregelen

Op 9 juli zijn de versoepelde maatregelen deels teruggedraaid. Deze aanscherpingen hebben geen verdere invloed op onze activiteiten. Het advies vanuit IVN is volledig in lijn met de richtlijnen vanuit de Rijksoverheid. Uiteindelijk maken afdelingen zelf een afweging wat zij vinden dat door kan gaan volgens de geldende maatregelen.

Zowel binnen als buiten geldt nog steeds geen maximale groepsgrootte. Dit betekent dat IVN-activiteiten door kunnen gaan. De belangrijkste maatregel die blijft gelden is het bewaren van 1,5 meter afstand. Verder blijven de algemene basisregels (handen wassen, thuis blijven en laten testen bij klachten) van kracht.

  • Voor buitenactiviteiten geldt alleen de 1,5 meter maatregel. Er is geen maximale  groepsgrootte. Bedenk wel hoe je de activiteit zo kunt inrichten dat je de 1,5 meter eenvoudig kunt handhaven. 
     
  • Ook voor binnenactiviteiten geldt de 1,5 meter maatregel. Er is geen maximale groepsgrootte en mondkapjes zijn niet meer verplicht. Neem ook bij binnenactiviteiten maatregelen zodat je de 1,5 meter eenvoudig kunt handhaven, zoals looprichtingen en vaste plekken.
     
  • Wanneer je een activiteit met kinderen op scholen organiseert, is de school verantwoordelijk en kun je het beste met hen afstemmen wat zij haalbaar/toelaatbaar vinden. In algemene zin kunnen deze activiteiten doorgaan, zolang de volwassen begeleiders zich onderling aan de 1,5 meter maatregel houden.
     
  • Voor Scharrelkids- en jongerenactiviteiten van de afdeling baseren wij ons op het advies van Scouting Nederland. Ook voor deze activiteiten geldt dat bijna alles weer mag (zelfs zingen!). Iedereen vanaf 18 jaar houdt 1,5 meter afstand.

Activiteiten

Wil je weten of en wanneer er bij jou in de buurt weer activiteiten worden georganiseerd? Check of er extra informatie is over de activiteit op de website, of neem dan contact op met de respectievelijke organiserende afdeling of je contactpersoon bij de beroepsorganisatie.

Neem je deel aan een activiteit van IVN? Houd dan graag rekening met onderstaande richtlijnen:

Activiteiten t.t.v. corona - richtlijnen voor deelnemers - 19 mei 2021

De natuur in

Mocht je er voor kiezen om de natuur in te gaan, check dan eerst de website van de natuurorganisatie of beheerder van het gebied waar je heen wilt gaan voor de laatste informatie, volg altijd de geldende richtlijnen en houd rekening met de basisregels.

De maatregelen met betrekking tot corona kunnen dagelijks veranderen.
Check de website van de Rijksoverheid voor het laatste nieuws en richtlijnen.