Beleid & Organisatie
donderdag16sep2021

IVN en coronamaatregelen

Onderstaand advies is volledig in lijn met de coronarichtlijnen vanuit de Rijksoverheid. Uiteindelijk maken afdelingen zelf een afweging wat zij vinden dat door kan gaan volgens de geldende maatregelen.

Vanaf 25 september worden de coronamaatregelen verder versoepeld. Zowel binnen als buiten geldt geen maximale groepsgrootte. Daarnaast is de 1,5 meter afstand maatregel geen verplichting meer. Verder blijven de algemene basisregels (handen wassen, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog, thuis blijven en laten testen bij klachten en zorgen voor voldoende ventilatie) van kracht.

IVN-activiteiten kunnen in principe doorgaan zonder coronatoegangsbewijs. Vindt de activiteit plaats op een horecalocatie dan kan het zijn dat een coronatoegangsbewijs wél nodig is. 

  • Bij reguliere buitenactiviteiten hoef je geen 1,5 meter afstand te houden en is een coronatoegangsbewijs niet nodig. Check wel altijd de lokaal geldende maatregelen van het gebied of het terrein waar de activiteit plaatsvindt. 
  • Ook bij binnenactiviteiten hoef je geen 1,5 meter afstand meer te houden en is een coronatoegangsbewijs in principe niet nodig. Vindt de activiteit plaats op een horecalocatie? Dan is een coronatoegangsbewijs waarschijnlijk wel nodig. Neem voor vragen hierover contact op met de locatie of de organistor van de activiteit. 
  • In het geval van een activiteit met kinderen op scholen, is de school verantwoordelijk en kun je het beste met hen afstemmen wat zij haalbaar/toelaatbaar vinden. Net als in de hele samenleving hoeven begeleiders vanaf 25 september onderling geen 1,5 meter afstand meer te houden.
  • Voor Scharrelkids- en jongerenactiviteiten van de afdeling geldt ook dat bijna alles weer mag (zelfs zingen!). Begeleiders hoeven geen afstand meer te houden.

Activiteiten

Wil je weten of en wanneer er bij jou in de buurt weer activiteiten worden georganiseerd? Check of er extra informatie is over de activiteit op de website, of neem dan contact op met de respectievelijke organiserende afdeling of je contactpersoon bij de beroepsorganisatie.

De natuur in

Mocht je er voor kiezen om de natuur in te gaan, check dan eerst de website van de natuurorganisatie of beheerder van het gebied waar je heen wilt gaan voor de laatste informatie, volg altijd de geldende richtlijnen en houd rekening met de basisregels.

De maatregelen met betrekking tot corona kunnen dagelijks veranderen.
Check de website van de Rijksoverheid voor het laatste nieuws en richtlijnen.