Biodiversiteit
vrijdag01mrt2019

Help de bijen, geef een cursus!

Ben je lid van een IVN-afdeling en van een andere vrijwilligersgroep? Je kunt nu zelf een cursus geven over bijvriendelijk groenonderhoud, met behulp van de gratis beschikbare cursusmaterialen van Nederland Zoemt.

Wilde bijen en andere insecten hebben het moeilijk, hun aantal is sterk gedaald. Het goede nieuws is dat we ze kunnen helpen. Bijvoorbeeld door een cursus te geven over bijvriendelijk groenonderhoud.

Voig jaar organiseerde IVN in het kader van Nederland Zoemt overal in het land cursussen over bijvriendelijk groenonderhoud. Dit jaar zijn alle cursusmaterialen beschikbaar gemaakt voor iedereen die zelf een cursus over dit onderwerp wil geven.

Er zijn twee cursussen beschikbaar voor twee verschillende doelgroepen:

Cover cursusreader 'Laat jouw tuin zoemen'1. Cursus Laat jouw tuin zoemen
In deze cursus van twee bijeenkomsten leer je aan tuineigenaren hoe zij hun tuin bijvriendelijk inrichten en onderhouden.

Meer informatie en materialen downloaden

2. Cursus Laat jouw buurt zoemen

In deze korte cursus van drie bijeenkomsten leer je aan mede-vrijwilligers hoe ze hun buurt bijvriendelijk maken, in samenwerking met de gemeente.

Meer informatie en materialen downloaden

Alle cursusmaterialen zijn in digitale vorm kosteloos beschikbaar, zowel de cursusreaders, de lesplannen als de presentaties. Hiermee kun je eenvoudig zelf een cursus aanbieden.

Heb je zelf geen docent in huis die de cursus kan geven? Geen nood, je kunt ook een ervaren trainer inhuren. Neem hiervoor contact op met Sjoerd Luiten: s.luiten@ivn.nl.

Help de bijen en geef een cursus!

Meer informatie over Nederland Zoemt