Jongeren
maandag20jul2020

Heel Holland Hiked

Heb jij al gehoord van Heel Holland Hiked? Van 31 juli t/m 21 augustus gaat Heel Holland Hiked samen met jongeren tot en met 30 jaar 523 km lopen door heel Nederland. Waarom? Om aandacht te vragen voor onze veranderende connectie met de natuur en de mentale gezondheid onder jongeren.

Zorgen om de natuur

Heel Holland Hiked wilt samen met jongeren door heel Nederland wandelen om zo de tijd te nemen om naar ze te luisteren. Steeds meer jongeren maken zich zorgen om de natuur, maar weten niet altijd waar ze met deze zorgen terecht kunnen. Tijdens deze wandeling is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan: Wat vinden jongeren van dit onderwerp? Waar maken ze zich zorgen over en wat zijn hun ideeën?

Natuur belangrijk voor de gezondheid

Steeds meer jongeren hebben helaas te maken met burn-out- en gezondheidsklachten. Onderzoek bewijst dat tijd doorbrengen in de natuur goed is voor je creativiteit, ontspanning, fysieke fitheid, concentratie en stemming. Daarom vindt Heel Holland Hiked het tijd voor jongeren om naar buiten te gaan en de gezondheidseffecten van de natuur te ervaren.

Lopen en leren tegelijk

Tijdens de wandelingen worden er verschillende experts uitgenodigd, van beleidsmakers tot boswachters, klimaat psychologen, en duurzame ondernemers. Er valt dus een hele hoop te leren. Tijdens sommige wandelingen zullen ook IVN'ers aanwezig zijn die graag iets vertellen over het belang van de natuur voor de mens. Ken of ben jij die jongere die hier écht aan mee moet doen? Check dan de Heel Holland Hiked website om te kijken of er nog plek is op een van onderstaande routes:

Heel Holland HikedLoop mee!

Wandelen voor een betere toekomst

De input die er wordt opgehaald tijdens de wandelingen neemt Heel Holland Hiked mee in de Nationale en Internationale politiek via de Nederlandse VN jongerenvertegenwoordigers Duurzame Ontwikkeling, die namens Nederlandse jongeren bij VN klimaatconferenties aanwezig zijn om hun stem te laten horen.