IVN
maandag19nov2018

Gratis e-learning over jouw werk in de natuur

Iedereen die actief is bij IVN kan nu gratis leren over de natuur en het werken in de natuur. Of je nu gids bent, natuuronderhoud uitvoert of andere werkzaamheden in de natuur uitvoert. Op e-learningplatform Leer je groen staan twaalf korte e-learningmodules voor je klaar.

De modules gaan over onderwerpen als veilig buiten werken, duurzaamheid, het plantenrijk, wilgen knotten, wilde bijen en het ontstaan van het landschap. De modules behandelen basiskennis. Ze zijn vooral interessant voor (beginnende) natuurgidsen en anderen die met publiek de natuur in gaan, en voor mensen die natuuronderhoud uitvoeren. 

Kies een module die jij interessant vindt, en volg hem op een moment dat het jou uitkomt. Eén module duurt een halfuur tot een uur.

  • Ben je IVN-vrijwilliger en wil je direct naar Leer je groen? Log in op Ons IVN en klik in de groene balk bovenaan op 'Leer je groen'.
  • Ben je IVN-beroepskracht? Klik in Ons IVN eerst op de knop 'Vereniging' en daarna op 'Leer je groen'. 

Leer je groen logoLeer je groen is een samenwerkingsverband van Staatsbosbeheer, IVN, VBNE en de sociale partners Bos en Natuur, waaronder Natuurmonumenten en LandschappenNL. Er zullen in de toekomst meer modules toegevoegd worden op Leer je groen voor alle vrijwilligers en beroepskrachten van deze organisaties.

Het platform wordt ook gebruikt binnen de IVN Natuurgidsenopleiding. De volgende vijf modules zijn speciaal voor de Natuurgidsenopleiding ontwikkeld:

  • Duurzaamheid
  • Ordening van het plantenrijk
  • Ordening van het dierenrijk
  • Kringlopen in de natuur
  • Het ontstaan van het Nederlandse landschap

Wil je meer informatie? Neem dan contact met cursushuis@ivn.nl

Leer je groen modulesAfbeelding: Het startscherm van Leer je groen met de e-learningmodules