IVN
maandag11mrt2019

Geen vlees deze week, geen probleem!

Een heerlijke groentespies, vegetarische burgers of juist falafel? De Nationale Week Zonder Vlees is vandaag gestart. Elke dag vlees eten is namelijk echt niet meer van deze tijd. Door elke week een dagje minder vlees te eten kan je samen het verschil maken voor de toekomst van onze planeet: 

De Nationale Week Zonder Vlees roept alle Nederlanders op om van 11-17 maart 2019 een week lang geen vlees (en vis) te eten. Op deze manier kunnen de verrassende mogelijkheden van de plantaardige keuken ontdekt worden, want vegetarisch eten hoeft zeker niet saai, ingewikkeld of smakeloos te zijn. Door een week lang geen vlees te eten, help je mee aan een beter milieu. En dat zonder echt moeite te hoeven doen! 

Motivaties voor het minderen van vleesconsumptie

Als je denkt aan vegetarisch eten, denk je vaak aan dierenwelzijn of juist het milieu. Veel andere belangrijke drijfveren zijn bijvoorbeeld je persoonlijke gezondheid, wist je dat een eetpatroon bestaande uit meer plantaardige producten zorgt voor een lagere bloeddruk én een lager risico op hart- en vaatziekten? Een andere reden kan zijn eerlijke voedselverdeling; de graangewassen die nu gebruikt worden voor dieren worden beschikbaar voor mensen bij het massaal overschakelen naar een vegetarisch eetpatroon.

Vleesvervangers in alle soorten en maten

Geen zorgen, ook voor de mensen die erg gehecht zijn aan hun stukje vlees wordt vegetarisch eten steeds makkelijker met de enorme toename van vegetarische en veganistische opties in de supermarkt. Het lijkt wel alsof er wekelijks nieuwe producten verschijnen! Deze vervangers bevatten onder andere (dierlijke) eiwit, ijzer, vitamine B1 en vitamine B12. Zo kom je niets te kort, ook al eet je geen vlees.

Zo doe jij mee:

Heb je na het lezen van dit artikel zin gekregen om mee te doen? Lees dan op website van Nationale Week Zonder Vlees hoe jij kan meedoen en schrijf je in voor het digitale magazine. Deze staat vol met verschillende recepten, interviews en nog veel meer leuke weetjes.