Natuur
woensdag19dec2018

Een kerstboom zonder boom

Heb jij je kerstboom al in huis gehaald? Niets is fijner dan die typische dennengeur en tientallen lampjes die ’s avonds de kamer doen verlichten. Wees creatief tijdens de kerst en verzin alternatieve decoraties. Maak bijvoorbeeld een kerstboom van takken en touw. Wij hebben een aantal leuke ideeën voor je op een rijtje gezet. 

Super simpel

Liggen er boeken op de plank die je niet meer leest? Gebruik ze dan voor het maken van een eenvoudige kerstboom. Leg twee dikke boeken op elkaar. Sla de andere boeken op de helft open, stapel deze met de binnenkant van groot naar klein bovenop de andere twee boeken. Eindig met een schattig strikje op de rug van het bovenste boek. Voilà, een simpele maar leuke kerstboom en ook nog eens erg goedkoop. Check het hier. 

Hangend aan de muur

Heb je niet zoveel ruimte in je kamer voor een grote boom? Geen zorgen, hang hem gewoon op! Haal verschillende formaten takken in huis. Leg de stukken hout onder elkaar en knip deze met een tuinschaar van klein naar groot. Knoop de takken met touw onder elkaar vast en versier je kunstwerk met kerstballen, lichtjes en strikjes. Met een lusje kun je hem gemakkelijk aan de muur hangen. Bekijk deze knutsel.  

Een boom van ballen

Altijd al een onzichtbare boom in huis willen hebben? Het enige wat je daarvoor nodig hebt zijn kerstballen en doorzichtig draad. Het is wel even uitvogelen op welke lengte de kerstballen moeten hangen, je moet namelijk de vorm van een kerstboom nabootsen. Zorg ervoor dat je de draadjes aan het plafond kunt hangen, bijvoorbeeld met plakhaakjes. Deze knutsel vergt wat werk, maar je zult trots zijn op het resultaat. Vind hier het voorbeeld. 

Meer inspiratie

Kriebelen je handen na het lezen van deze knutselideeën en heb je zin om creatief aan de slag te gaan? Op deze pagina vind je nog meer alternatieve kerstdecoraties. Veel maakplezier!