Natuur
maandag29jul2019

Earth overshoot day: een bijzondere dag voor de natuur

Vandaag is een bijzondere dag. De Earth Overshoot Day valt dit jaar op 29 juli. Vandaag hebben we met z’n allen wereldwijd de grondstoffen verbruikt die de aarde in 365 dagen kan produceren. Helaas schuift de datum waarop we door onze jaarlijke voorraad heen zijn, steeds meer naar voren.

Merkbare gevolgen van klimaatverandering

De hittegolf is achter de rug. Door de globale klimaatontwrichting krijgen we te maken met meer extreem weer. En klimaatverandering veroorzaakt de mensheid door haar manier van produceren en consumeren. We verbruiken en vervuilen meer dan de Aarde aankan.

Behouden en beschermen

IVN en IVN'ers zijn volop bezig met natuur en natuureducatie. Duurzaamheid is daar een logisch onderdeel van. Als we met zoveel mogelijk mensen duurzaam handelen, behouden en beschermen we de natuur.
IVN zet zich ervoor in dat we bewuster met de natuur en haar resourcen omgaan. Door onze projecten leveren we een bijdrage aan de duurzame ontwikkelingdoelen.

Earth Overshoot Day

Samen sterk

Vanaf 2020 kun je bij IVN ook samen met velen anderen aan de slag gaan om jouw ecologische voetafdruk te verlagen en op die manier dus klimaatverandering tegen te gaan.  Je kunt ook meedoen aan de IVN duurzaamheidscommunity..