Natuur
woensdag17okt2018

De top 3 herfst goodies

Heb jij de spinnenwebben al zien hangen of de paddenstoelen gespot? Met deze leuke herfst goodies wordt dit seizoen een pretje om naar buiten te gaan. 

1. Zoek de spinnen op

Je ziet hem al aan een prachtig geweven web hangen. Je zou graag wat dichterbij willen kijken, maar de spin of zijn kunstwerk niet aantasten. Gelukkig geeft het spinnenpakket een oplossing. Het helpt je namelijk om de spinnen en hun gedrag te observeren. Het pakket bevat een groot terrarium, wat gebruikt kan worden als spinnenhotel. Daarnaast helpen de zoekkaart, potloep en insectenzuiger je om de spin te benoemen en te vangen. Om je kennis over de spin nóg meer te verbreden krijg je ook het boekje ‘hoe maakt een spin een web’ in het pakket mee. Hiermee word je een echte spinnenkenner!

Bestel voor €58,65

spinnenpakket

2. Met regen meer naar buiten

Wanneer de regen met bakken uit de lucht komt vallen is het juist leuk om naar buiten te gaan! Er zijn zoveel leuke dingen die je met “slecht” weer buiten kunt doen. Trek een warme of waterdichte jas aan en houd een wedstrijd wie het hardst in een plas water plonst of vang zoveel mogelijk vallende bladeren. Het slecht weer boek staat boordevol ideeën om het buitenspelen nog leuker te maken. 

Bestel voor €14,95

slecht weer

3. Knutselen met blaadjes

Een bladermasker, bladermandala of een doorzichtig bladerschilderij? Het kan allemaal! Je kunt veel leuke dingen doen met bladeren, beschilder ze eens of teken de nerven van het blad over op papier. Ook kun je de mooiste gevonden bladeren bewaren in mijn blader bewaarboekje. Er zit een extra boekje bij vol met leuke weetjes en doe tips over bladeren, struiken en planten. 

Bestel voor €14,95

bewaarboekje