Kind & Natuur
woensdag09mei2018

De kortste weg naar de hemel? Modder natuurlijk!

Modder plezierModder is lekker en vies tegelijk. En juist daarom heeft het zo’n aantrekkingskracht. Het kan nat of wat droger zijn en dat voelt anders. Het kan van je afdruipen of het blijft aan je plakken. Je kunt jezelf ermee schminken, erin glijden of stampen en je kunt ermee bouwen. Kortom, er valt wat te beleven met modder en daar kun je al je zintuigen bij gebruiken. 

Sensopathisch spel (beleven via de zintuigen) is op veel manieren goed voor de ontwikkeling van kinderen maar spelen met modder is vooral ook heel erg leuk! Het bewijs? Let maar eens op hun glinsterende ogen.

Doe vooral lekker mee met de kinderen! Dat is goed voor je eigen innerlijke kind. ;) Voor je 18+ kant hebben we een modderrecept voor volwassenen.

Hemelse Modder

Wat heb je nodig?

Op 150 gr pure chocola gebruik je 3 verse eieren, 2 theelepels cacao, 3 eetlepels suiker en voor de liefhebbers een scheutje likeur naar smaak.

Zet een paar (glazen) kommen en een pannetje klaar. Verder heb je een mixer en een garde nodig.

  • Ter voorbereiding smelt je de chocola au bain-marie. Zorg er voor dat er geen water in je chocola terecht komt om klontjes te voorkomen. 
  • De eieren splits je. Let op dat er geen eigeel in het wit achterblijft anders krijg je het wit niet stijf geklopt.
  • Voeg de eierdooiers samen met de cacao en de likeur, klop dit lekker los en schenk de gesmolten chocola hierbij.
  • Nu kun je de eiwitten met de suiker tot stijve pieken kloppen.
  • Meng eerst één grote lepel eiwitschuim stevig kloppend door het chocolade/dooiermengsel. Daarna kun je de rest door het mengsel spatelen. Niet roeren want dan gaat de luchtigheid verloren.
  • Als het mengsel een egale kleur heeft, is het klaar om verder in de koelkast op te stijven. Hou ongeveer 3 uur aan.
  • Je kunt je Hemelse Modder op vele manieren serveren. Schep bijvoorbeeld mooie bolletjes op een bord vul mooie glaasjes af (dit kun je het beste doen voor je het in de koelkast zet). Gebruik vers fruit, slagroom of chocolaatjes als decoratie.

Hemelse Modder