Kind & Natuur
donderdag05okt2017

De 5 leukste natuurboeken!

De herfst komt eraan. Tijd om lekker knus met een boek op de bank te kruipen.  Maar wie zegt dat een goed boek en naar buiten gaan niet samengaan? In deze top 5 zetten we de leukste natuurkinderboeken voor je op een rij.

1. Alle kinderen naar buiten!Kinderboekenweek

Waterdiertjes vangen, in bomen klimmen, je eigen parfum maken of een hut van takken bouwen, welk kind wil dat nu niet? Vier seizoenen lang ontdekken kinderen de natuur zowel binnen als buiten. De natuur is één grote speeltuin, het ideale ontdekkingsparadijs. Dit boek nodigt kinderen, (groot-) ouders, juffen & meesters uit om daar creatief gebruik van te maken. Het grote natuuractiviteitenboek staat boordevol leuke buitenactiviteiten, natuur
weetjes, lestips, zoekkaarten en
spannende opdrachten.

Bestel 'Alle kinderen naar buiten'
 

2. Het BomenBloemenBeestenBuitenboek

Lekker door de herfstbladeren stappen
en doen wie het eerste een Kinderboekenweekpaddestoel ziet. Kikkers vangen in een schepnetje en dan zo'n glibberig beestje in je hand houden. Of eikels en kastanjes zoeken tot je jaszakken uitpuilen. Buiten valt er van alles te beleven voor kleine kinderen, zeker als je de tijd neemt om overal bij stil te staan. Het boek is leuk voor kinderen van 3 tot 7 jaar, maar ook  voor volwassenen. De hoofdpersoon van het boek is Karsten, een jongetje van 4 jaar. Roos is zijn tante. Samen gaan ze
op pad en maken ze van alles mee.

Bestel 'Het BomenBloemenBeestenBuitenboek'

3. De wereld van Plastic

Het prachtige voorleesboek ‘De wereld
van Plastic’ bevat 16 verhalen dieKinderboekenweek allemaal gaan over het thema Plastic en zijn geschreven door pabo-studenten uit het hele land. Zij hebben zich daarbij laten inspireren door tekeningen en kunstwerken die kinderen van de basisschool hebben gemaakt over hetzelfde thema. Het boek bevat verhalen voor kinderen uit de basisschoolleeftijd onderbouw, middenbouw en bovenbouw.

Bestel 'De wereld van plastic'


4. Het Slecht Weer Boek

Met dit boek ontdekken kinderen wat ze Kinderboekenweek
allemaal kunnen doen in regen, wind en sneeuw. Je hoeft niet binnen te zitten als het nat, winderig of koud is. Trek warme en waterdichte kleren aan, ga naar buiten en maak plezier. Voel de wind in je gezicht, vang vallende bladeren, plons in de plassen en voel de modder tussen je tenen. Een boek om kennis te maken met de elementen.

Bestel 'Het slecht weer boek'
 


5. Tekenen met takken

Wat is er leuker dan bloemen drogen, boten
bouwen en knutselen met Kinderboekenweekschelpen, stenen of drijfhout? Knutselen met natuurlijke materialen is creatief en leuk! Dit knutselboek geeft per seizoen creatieve tips om van natuurvondsten in een handomdraai de mooiste kunstwerken te maken. Knutselen met natuurlijke materialen prikkelt de fantasie en stimuleert jonge kinderen om naar buiten te gaan. Zo wordt elke vrije middag een feestje; of het nu mooi weer is of niet.

Bestel 'Tekenen met takken'