Voor IVN leden
maandag07dec2020

Bedankt voor jullie energie en passie voor de natuur

Op 5 december was de Internationale Dag van de Vrijwilliger. Voor Nederland als Sinterklaasland valt dat natuurlijk een beetje ongelukkig. Vandaar dat we de Nederlandse vrijwilliger twee dagen later - vandaag op 7 december - eren.

Vanuit IVN-oogpunt een toepasselijke dag omdat op 7 december op sommige plaatsen nog altijd een andere heilige wordt herdacht: Sint Ambrosius. Hij is de schutspatroon van bijen en imkers. Zeg maar de heilige van de Natuur. Net als met de natuur in het algemeen, staat ook dat fotogenieke bijtje flink onder druk.

Het zijn vele duizenden IVN-vrijwilligers die zich met tomeloze ijver en veel toewijding inzetten voor de natuur. Ik zeg altijd maar: zonder natuur geen mens. En dat begrijpen jullie als fantastische vrijwilligers maar al te goed. De natuur is letterlijk van levensbelang voor de mens. En: ook in emotioneel en welzijnsopzicht zijn we zonder natuur simpelweg geen mens. Zeker deze rare tijd drukt ons met de neus op de feiten. De natuur heelt, de natuur kalmeert, de natuur imponeert. Dat is de reden dat we jullie als IVN-vrijwilligers koesteren. Dankjewel voor jullie energie en passie voor de natuur. Jullie zijn nodig!

Al onze vrijwilligers, hartelijk dank voor jullie geweldige werk en inzet. Met jullie hulp gaan we allemaal nog meer van de natuur houden, zoals de bijtjes van de bloemetjes - en andersom!

Jullie voorzitter,

Hans Gilissen

 

Bij IVN zijn ongeveer 6.000 vrijwilligers actief. De meesten zijn lid van één van de 161 IVN-afdelingen in Nederland. Wil je je ook als vrijwilliger inzetten voor IVN?

Ja, ik wil meer informatie