Overig
dinsdag09apr2019

4 doe-tips voor Pasen

Nog even geduld en het is Pasen! Dat betekent dat bijna iedereen een extra lang weekend heeft. Al enig idee wat je wilt gaan doen met deze vrije tijd? Trek erop uit in de natuur. Met de paastips van IVN hoef je je geen seconde te vervelen.

Paastip 1 - Tuinkerseitje

Wil je iets leuks én lekkers op tafel zetten met Pasen? Vul je lege eierschalen met vochtige watten en tuinkers-zaadjes. Deze kiemplantjes groeien zo snel, dat je ze met Pasen al kunt eten. 

Accepteer cookies
Dit heb je nodig: Lege eierdoos, lege eierschalen, tuinkerszaadjes en watten.
  • Maak de lege eierschaal voorzichtig schoon met water
  • Dep de eierschaal droog
  • Leg een bodempje vochtige watten in de eierschaal
  • Strooi de tuinkerszaadjes in het eierdopje
  • Zet de tuinkers eitjes in een doos op een zonnige plek
  • Geef af en toe wat water
  • Zet deze leuke verrassing op tafel tijdens het paasontbijt. Tuinkers smaakt erg lekker in combinatie met bijvoorbeeld (kruiden)kaas of tomaat. Eet smakelijk! 
     

Paastip 2 - Wandeling met de routeapp

Behoefte aan beweging tussen al dat lekkers door? Met de IVN-routeapp maak je de mooiste wandelingen en geniet je van de leukste natuurweetjes. Je hebt namelijk altijd een digitale IVN-gids op zak met de routeapp. Download de routeapp gratis en bekijk welke routes er in jouw buurt zijn:

Google playstoreApple Store

Paastip 3 – Lammetjesdag

In het voorjaar worden er veel lammetjes geboren. Het is heel leuk om ze te zien springen en spelen in de weide. Zo zijn er op veel plaatsen lammetjesdagen. Neem eens een kijkje bij een kinderboerderij of weiland bij jou in de buurt.

Lammetjesdag

Paastip 4 – Nationale Zaaidag

Toevallig valt dit jaar de tweede paasdag samen met de Nationale Zaaidag voor de wilde bij. Een handige methode voor het zaaien, is het gebruik van zaadbommen! Wilde bijen eten graag nectar en stuifmeel. Met bloeiende planten, struiken en bomen in je tuin of op het schoolplein, help je wilde bijen aan voedsel. Zorg dat er altijd wat te snacken is bij jou in de buurt. Bijen kunnen jouw hulp gebruiken van het vroege voorjaar tot de late herfst.