Kind & Natuur
maandag11feb2019

10.000 gevulde rugzakjes voor kinderen in daklozen- en vrouwenopvang

Begin dit jaar geeft IVN Natuureducatie in het kader van het project ‘Huisje, Boompje, Beestje’ tienduizend rugzakjes weg aan opvanglocaties voor kinderen die verblijven in de daklozen- en vrouwenopvang. In de rugzakjes zitten leuke praktische materialen die met de natuur te maken hebben en een bijzonder boek vol doe-tips waarin kinderen hun eigen ‘natuurdagboek’ kunnen bijhouden.

Natuur helpt kwetsbare kinderen

Ieder jaar komen er in ons land ruim 8000 kinderen in de daklozen- en vrouwenopvang terecht. Eenmaal daar krijgen ze weinig aandacht. Spelen, natuur en dieren hebben een bewezen positief effect op het zelfvertrouwen van deze kinderen. Het vermindert stress en maakt dat ze beter kunnen omgaan met hun problemen. IVN, Stichting Kinderpostzegels en de Federatie Opvang zijn daarom samen het project Huisje Boompje Beestje gestart. Met als doel het welzijn van kinderen in de opvang te vergroten door natuur dichterbij te brengen. De Hogeschool Leiden en de Vrije Universiteit Amsterdam doen onderzoek tijdens het project.

Meer weten over Huisje, Boompje, Beestje?

Er zijn 21 opvanglocaties geselecteerd die, dankzij een extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij, vergroeningsprojecten kunnen uitvoeren. IVN draagt hieraan bij. Kijk op www.ivn.nl/hbb voor meer informatie en wat IVN precies doet.