Nederland Zoemt
Insecten
dinsdag29okt2019

Tauw en IVN verlengen sponsorrelatie

Als sinds 2014 zijn Tauw en IVN partners. In oktober dit jaar hebben we dat partnership opnieuw verlengd. De financiële bijdrage van Tauw (jaarlijks EUR 20.000) komt, net als afgelopen jaar, ten goede aan de IVN-campagnes Nederland Zoemt en Schone Rivieren.

Net als IVN werkt Tauw aan een duurzame omgeving. Tauw is een Europees advies- en ingenieursbureau met een sterke positie in milieuadvies en de duurzame ontwikkeling van de leefomgeving. Vanuit vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië werken zij met ruim 1.200 medewerkers in Europa aan een mooie, schone, veilige en duurzame leefomgeving.

De financiële bijdrage gaat naar twee campagnes die een grote overlap hebben met verschillende werkvelden van Tauw:

  • Schone Rivieren - Op maar liefst 5 plekken in de oceanen drijft de plastic soep. Via de voedselketen komt dit plastic ook op ons bord terecht. De aanvoer van plastic afval vanuit rivieren naar zee is tot nu toe een onderbelicht probleem. IVN, Plastic Soup Foundation en Stichting De Noordzee bundelen de krachten en brengen hierin verandering met het initiatief ‘Schone Rivieren’.
  • Nederland ZoemtNederland Zoemt is een project van IVN, LandschappenNL, Naturalis en Natuur & Milieu, mogelijk gemaakt dankzij een extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij. Het doel van Nederland Zoemt is het structureel vergroten van het voedselaanbod en nestgelegenheid voor wilde bijen in Nederland.