Nederland Zoemt
Bijen
woensdag15jun2022

Scholen en kinderopvang: vraag een bijvriendelijk bloembollenpakket aan!

Juffen, meesters en pedagogisch medewerkers opgelet! Je kunt nu een gratis bijvriendelijk biologisch bloembollenpakket van Nederland Zoemt aanvragen. De bloembollen kun je samen met kinderen in het najaar poten, en de bijbehorende lesbrief maakt dat extra leerzaam en leuk.

Het gaat niet goed met de wilde bij. Zonde, want bijen zijn heel belangrijk voor ons groente en fruit. Jouw school of kinderopvang kan de wilde bij helpen. Hoe? Vraag een gratis bloembollenpakket van Nederland Zoemt aan!

Bloeiende bloemen uit bloembollen bieden in het vroege voorjaar het perfecte eerste voedsel voor de eerste bijen en hommels die uit hun eitjes kruipen. In het pakket zitten biologische bloembollen die geplant kunnen worden op het schoolplein of de tuin, een lespakket met vier lesbrieven, een zoekkaart, kleurplaat en een bijenposter. Het lespakket is zo samengesteld dat de lessen geschikt zijn voor onder- en bovenbouw. Leuk en leerzaam voor álle kinderen!

Statiegeldactie Lidl

 Met de opbrengst maken wij bloembollenpakketten voor basisscholen en kinderopvang. We hopen dat er genoeg statiegeld wordt gedoneerd om alle scholen die zich aanmelden een pakket te kunnen toesturen. Lukt dat niet, dan worden de pakketten verloot onder de aanmelders.

Op = op

Het pakket wordt mede mogelijk gemaakt door Lidl. Er is veel statiegeld gedoneerd in de winkels, dus we kunnen veel pakketten verdelen! Maar op = op, dus schrijf je snel in. Het pakket ontvang je na de herfstvakantie, hét moment om bollen te planten. 

Aanmelden bloembollenpakket

Nederland Zoemt

Nederland Zoemt is een project waarin IVN Natuureducatie en Natuur & Milieu samenwerken. Het lanceerde in 2017 als een initiatief van LandschappenNL, Natuur & Milieu, IVN en Naturalis en werd mogelijk gemaakt door een extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij.
Naar Nederland Zoemt