Nederland Zoemt
Insecten
maandag12apr2021

BIJ-leren over bijen: nieuwe e-learning over bijen!

In een half uur leren hoe jij jouw tuin of balkon bijvriendelijker kan maken? Met onze speciale e-learning ‘BIJ-leren’ leer je over de wilde bij, wat ze nodig hebben en hoe jij ze daarbij kunt helpen. Je krijgt praktische tips zodat je jouw tuin of balkon snel en eenvoudig kunt omtoveren tot een oase voor wilde bijen.

Wilde bij bedreigd

Nederland Zoemt komt in actie voor de wilde bij. Dat is hard nodig, want de wilde bijen zijn in gevaar: meer dan de helft van alle 358 soorten is bedreigd. En dat terwijl ze heel belangrijk zijn voor onze voedselvoorziening, 80% van onze groenten en fruit is afhankelijk van bestuiving door bijen en dat geldt ook voor het overgrote deel van planten in de natuur.

Een van de grootste bedreigingen voor de wilde bij is het gebrek aan voedsel en nestgelegenheid. Dit is een direct gevolg van de intensieve grootschalige landbouw, verstedelijking en het strakker en efficiënter beheer van ons groen. Zo zijn er steeds minder bloemrijke bermen, weilanden, parken en tuinen en daar ontbreken ook nog eens geschikte plekken om in de grond en holten te nestelen.

Jij kunt helpen!

Gelukkig voeren steeds meer gemeenten hun groenbeheer op bijvriendelijke wijze uit. Maar ook jij kunt helpen Nederland weer bijvriendelijker te maken. In de e-learning over bijen leer je wat bijen zijn, wat ze nodig hebben en hoe jij ze daarbij kunt helpen. Vol met praktische tips die je meteen toe kunt passen.

Doe jij mee? Volg de e-learning bij-leren over bijen.

Naar de e-learning

 

Deze e-learning is tot stand gekomen mede dankzij een bijdrage van SPA®. Bijen spelen een sleutelrol in het gezond en zuiver houden van de natuur rondom onze waterbron. Daarom zet SPA®  zich onder meer in voor het stimuleren van het aantal wilde bijen in haar beschermd natuurgebied.