Nederland Zoemt
Insecten
Op
zaterdag13apr201911:00

Bijen en zweefvliegen tellen in Leiden

Nationale Bijentelling in de Kruidentuin

13 en 14 april is de Nationale Bijentelling! Tel je mee in de Kruidentuin Leiden? We tellen tussen 11:00 en 14:00u, je kunt langskomen wanneer je wilt (het tellen zelf duurt een half uurtje). Er zijn telformulieren, naslagwerk en experts die je kunnen helpen om de beestjes op naam te brengen. Je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Bijentelling

Bedreigd

In Nederland komen bijna 360 bijensoorten voor. Ruim de helft daarvan is bedreigd. Bijen zijn belangrijk voor de voedselvoorziening. “80% van onze eetbare gewassen wordt bestoven door bijen en andere insecten”, aldus Koos Biesmeijer, bijenexpert bij Naturalis. Onderzoekers gebruiken de resultaten van de bijentelling om meer te weten te komen over waar de verschillende bijensoorten voorkomen in Nederland. Mensen die mee willen tellen, kunnen zich alvast aanmelden op nederlandzoemt.nl/bijentelling.

Nederland Zoemt

Nederland Zoemt is een project van LandschappenNL, Naturalis, IVN Natuureducatie en Natuur & Milieu, mogelijk gemaakt dankzij een extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij, met als doel het structureel vergroten van voedselaanbod en nestgelegenheid voor wilde bijen in Nederland. De Bijentelling wordt georganiseerd in samenwerking met EIS Kenniscentrum Insecten en Waarneming.nl.

Algemene informatie

zaterdag 13 april 2019 - 11:00 tot 14:00
Er wordt ook geteld op 14 april tussen 11:00 en 14:00
Locatie: 
Kruidentuin Leiden
Kruising Ir. Driessenstraat en Uiterstegracht
Leiden
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image