29.3 KM

Rondom Beekbergen en Loenen

(1)

Je maakt op deze route kennis met de fraaie landelijke omgeving rond de dorpen Beekbergen en Loenen. Beide plaatsen, op de overgang van Veluwse stuwwal naar IJsselvallei zijn al erg oud, getuige sporen die aangetroffen zijn uit de ijzer- en bronstijd (vanaf 2000 B.P.) en zelfs nog vroeger. De oorspronkelijke agrarische nederzettingen hebben wel ingeboet op hun kleinschalige charme maar de directe omgeving van de huidige uitgedijde dorpen heeft nog steeds alleszins allure.

Basis voor de route is het (niet meer gedrukte) boekje ‘Te hoog of te laag, dat is de vraag’. Een fietstocht door de natuur van Beekbergen en Loenen. Een uitgave van gemeente Apeldoorn.

De routebeschrijving start in Beekbergen (routepunt B) en loopt met de klok mee naar Loenen en terug. Dit is de ‘normaalroute’. Je kunt als alternatief ook starten in Loenen (routepunt L) en met een rondje via Beekbergen weer terug.

Meer weten? Fout melden?
Meer routes in en rond Apeldoorn vind je op www.ivn-apeldoorn.nl
Kom je tijdens de tocht een wijziging tegen in de route of de informatie? Laat het ons weten via routes@ivn-apeldoorn.nl
(versie nummer route: 2020-06

Locatie

P Smittenberg
7361 CT Beekbergen
Gelderland
Download de app voor deze route

Download onze app

Ontdek meer over

Deel deze pagina