Oosterdelroute

4.9 KM
(2)

Route in Broek op Langedijk door de Oosterdel en het Rijk der Duizend Eilanden

Startpunt en eindpunt: Museum BroekerVeiling, Museumweg 2 te Broek op Langedijk.
De wandeling gaat door het Oosterdelgebied als een reis door de tijd. U start in het oude dorp, waar nog vele oude tuindershuizen en koolschuren staan. Het tweede stuk van de wandeling gaat langs het laatste onbebouwde deel van het zogenaamde “Rijk der Duizend eilanden”. Het laatste stuk van de wandeling gaat dwars door een moderne villawijk, met huizen op eilandjes. U ziet hoe koopmansgeest het gebied veranderde van landbouw naar veiling naar projectmanagement naar villabouw en hoe de natuur zich hierbij heeft aangepast.

De toegang tot het gebied is vrij. Honden zijn in het tweede gedeelte van de wandeling niet toegestaan. Zwaarte wandeling: eenvoudig. De wandeling gaat deels over onverharde paden en is niet geschikt voor rolstoelgebruikers. Indien u fouten ontdekt in de wandeling, stuur dan een
e-mail naar de makers van deze wandeling ( Routeapp@ivnnkl.nl ). Alle foto’s (met uitzondering van de hoofdfoto en de twee zwart-witfoto’s verstrekt door Museum BroekerVeiling), gebruikt in deze wandeling, zijn eigendom van de makers. Hierop rust auteursrecht en ze mogen niet worden gebruikt voor wat voor doeleinden dan ook. IVN Noord-Kennemerland wenst u een prettige wandeling.

Versie 2022 09 09-RSJ

 

Openbaar vervoer

Vanaf NS-station Heerhugowaard (alleen op doordeweekse dagen)

Neem buurtbus 407 richting Broek op Langedijk. Stap uit bij halte Winkelcentrum BroekerVeiling.

Vanaf NS-station Alkmaar

Neem buslijn 169 richting Oudkarspel Haagwinde. Stap uit bij halte Laansloot, Broek op Langedijk.

Eigen vervoer

Parkeren

U kunt gratis parkeren bij Winkelcentrum BroekerVeiling, Broekerplein 10, 1721 CX Broek op Langedijk. Het museum ligt op twee minuten loopafstand, de route wordt met bordjes aangegeven.

 

Locatie

Broek op Langedijk
Download de app voor deze route

Download onze app

Ontdek meer over

Deel deze pagina