2.0 KM

Natuurpad Zeewolde

(4)

Welkom op het Natuurpad!


Het IVN Natuurpad is een route van ruim 2 km door het Horsterwold, een bos aan de zuidrand van het dorp Zeewolde. De route voert je door een grote diversiteit aan bospercelen, zoals hazelaar-, dennen-, beuken- en gemengde bos. Ook kom je langs een voedselbos.

Ieder jaargetijde geeft het bos zijn eigen aanzien en het is dan ook mooi om de route in ieder jaargetijde een keer te lopen. In het voorjaar zijn er vooral de talrijke vogels en bloesems, in de zomer uiteraard het zwoele bosleven, in het najaar is langs de route een grote diversiteit aan paddenstoelen te zien en in de winter laat elk dier zo zijn eigen sporen achter. Zo huist ook de bever in dit gebied. 

De gehele route van het natuurpad is in de IVN Routeapp aangegeven, maar hij is ook voorzien van paaltjes met een groene kop. Op een aantal punten geeft de app in een pop-upmelding informatie over interessante aspecten van de omgeving op die plek. Je hebt dan ook de mogelijkheid om op de meeste punten de tekst te beluisteren. We denken dat vooral kinderen dat leuker en makkelijker vinden. Afluisteren doe je door in de melding boven de foto op het rode driehoekje te klikken. Tevens staan langs de route een aantal informatiepanelen opgesteld.

En oh ja, jullie zijn te gast op het grondgebied van de gemeente Zeewolde en die van Staatsbosbeheer. De algemene regels zijn hier: Honden aan de lijn; Blijf op de paden; Laat geen enkel afval achter, neem het weer mee terug! 

Wil je meer weten over IVN Zeewolde of over andere activiteiten? Kijk dan op de website van IVN Zeewolde

En kom je tijdens de wandeling problemen of wijzigingen in route tegen, dan vragen we je om dit te melden via een e-mail aan ivnroutes.zeewolde@gmail.com .

Veel wandelplezier!

Locatie

IVN zeewolde gebouw de Roode Schuur
Dasselaarweg 29
3896 LT Zeewolde
Flevoland
Download de app voor deze route

Download onze app

Ontdek meer over

Deel deze pagina