14.9 KM

Monumenten in het groen

(1)

MONUMENTEN IN ‘T GROEN is een fietsroute door Veldhoven van bijna 16 km langs monumentale bomen en gebouwen van meer dan 100 jaar oud.
De route langs de monumenten in ‘t groen kan op elk punt begonnen worden. Het best komt de tocht tot zijn recht als met de klok mee gefietst wordt.

In de routebeschrijving zijn 25 “afstappunten” opgenomen waarbij is te lezen wat daar te zien is, welke historische wetenswaardigheden met deze plek verbonden zijn en eventueel wat op het volgende stukje van de route aan bijzonderheden aan bod komt.

Veldhoven kent fraaie groene monumenten: oude, monumentale bomen zoals linden en beuken, maar ook in ‘t groen verscholen, historische plekjes.
Bovendien is Veldhoven een gemeente die veel aandacht besteedt aan openbaar groen en waar bomen nadrukkelijk aanwezig zijn in tuinen, parken en langs wegen. Er is een schatting gemaakt van het aantal bomen in de bebouwde kom. Het zijn er maar liefst tussen de veertig- en vijftigduizend. Dat betekent voor elke Veldhovenaar één boom. 

 Samengesteld door IVN Veldhoven Eindhoven Vessem en Vereniging Erfgoedhuis Veldhoven 

September 2021 

Veel fiets- en kijkgenot!

Locatie

Museum 't Oude Slot
Het Vat 4
5502 HR Veldhoven
Noord-Brabant
Download de app voor deze route

Download onze app

Ontdek meer over

Deel deze pagina