Landgoed Soeslo: cultuurhistorie en natuur

1.9 KM
(5)

Ontdek Landgoed Soeslo. Geniet van het gevarieerde kleinschalige landschap. Laat u verrassen door het contrast tussen de intieme doorkijkjes en het weidse uitzicht over de polder en door de grote variatie aan oude bomen en plantengroei. Met een beetje geluk kunt u in het veld reeën zien of een buizerd horen miauwen. Bijzonder is de driehoekige lanenstructuur die u op weinig andere landgoederen treft. Het zal u opvallen dat Landschap Overijssel, eigenaar van het landgoed, inzet op duurzaamheid en behoud van cultuurhistorie.

De route is ook als pdf beschikbaar op www.ivnzwolle.nl

Toegankelijkheid: Het gebied is toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. De route gaat grotendeels over onverharde (gras)paden en is zeker na flinke regenval niet geschikt voor rolstoelen of mensen die slecht ter been zijn. Honden mogen mee aan de lijn.

Horeca in de buurt: op 500m afstand vindt u restaurant de Mol.

Startpunt: Heinoseweg 26, 8026 PD Zwolle. N.B. De parkeerplaats is bedoeld voor bezoekers van de sauna. Voor de IVN-wandeling kunt u de auto parkeren langs het weggetje naast de sauna.

Vanaf bushalte ‘Kroesenallee Zwolle’ is het 15 minuten lopen naar het startpunt. Met de OV-fiets bent u vanaf station Zwolle in 25 minuten bij het startpunt. Voor recente trein- en bustijden kunt u het startpunt invoeren als bestemming op 9292.nl of in de 9292 app. U ziet dan ook de route vanaf het station of de bushalte naar het startpunt.

Locatie

Heinoseweg 26, 8026 PD, Zwolle, NL
Download de app voor deze route

Download onze app

Ontdek meer over

Deel deze pagina