20.2 KM

IVN Meerdaagse Wandeltocht Nationaal Park Zuid Kennemerland Dag 2

(2)

Tijdens de tweede dag van de trektocht ga je door Nationaal Park Zuid-Kennemerland. De toch slingert door Duin en Kruidberg (beheerd door Natuurmonumenten) en de Kennemerduinen (beheerd door PWN), de twee grotere duingebieden die een onderdeel zijn van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Het eerste deel gaat door de heuvelachtige binnenduinrand waarna al slingerend door het duinstruweel de tocht richting de zeereep gaat en je ook langs het strand komt.

Vanaf de hoogste duintoppen kijk je uit over de verschillende landschappen van het park. Die vertellen samen de lange en bijzondere ontstaansgeschiedenis van het park. Langs de oostelijke buitenrand slingert een gordel van negen weelderige buitenplaatsen. Westwaarts ga je door de woeste duinen, met een afwisselend mozaïek van bos, mossige stukjes, struweel en grassen, naar de jongste duinen langs de Noordzeekust.

De tocht is ongeveer 18 kilometer lang en gaat nagenoeg over onverharde paden. Op enkele plekken is het helaas nodig een fietspad kortstondig te volgen. Op diverse plekken zijn (picknick)banken aanwezig om te pauzeren. In dit gedeelte van het park is geen eetgelegenheid aanwezig, dus neem voldoende eten en drinken mee.
De tweede overnachting is op Camping De Lakens. Zowel op de camping als in Bloemendaal aan Zee is voldoende horeca aanwezig.

Locatie

Bed and Breakfast De Zanderij
Duin- en Kruidbergerweg 24
2071 LE Santpoort-Noord
Noord-Holland
Download de app voor deze route

Download onze app

Ontdek meer over

Deel deze pagina