Hazepadroute Ossenwaard

5.7 KM
(0)

Deventer Ossenwaard.

Maak kennis met een gevarieerd stukje Deventer ten westen van de IJssel: een stukje Overijssel dat – vanuit het westen gezien – niet over de IJssel ligt.

NB In de winter is deze wandeling vaak niet te maken. Het park en de Ossenwaard staan dan geheel of gedeeltelijk onder water door hoge waterstanden in de IJssel. Bij een waterstand van 3.00m+NAP is de Ossenwaard niet meer toegankelijk. Bij een waterstand van 4.90+NAP loopt ook het Worpplantsoen onder. Informatie over de actuele waterstand vind je hier: https://waterinfo.rws.nl/#/publiek/waterhoogte
In winter, voorjaar en herfst zijn laarzen of stevige wandelschoenen aan te raden. Het kan dan nat en glibberig zijn in de uiterwaarden.

De wandeling volgt een van de Hazepadroutes van stichting IJssellandschap en is aangegeven met groene pijltjes van het wandelnetwerk Salland. De wandelroute start vlak bij het IJsselhotel, bij Keuzepunt L41 van het wandelnetwerk Salland. Daar volg je de groene pijl die je schuin het park invoert, over het Slingerbartuspad.

Locatie

Bolwerksweg 10, 7419 AA, Deventer
Download de app voor deze route

Download onze app

Ontdek meer over

Deel deze pagina