Geo-wandeling Kroondomein

7.0 KM
(4)

N.B. Dit deel van het Kroondomein wordt door de Kroon afgesloten van 15 september tot 25 december.

Deze wandelroute voert je door een relatief hooggelegen deel van het Kroondomein direct ten noorden van de Echoput en is onderdeel van de Hoog Soerense Bossen. Je kunt hier genieten van de rust in een fraai loofbosgebied met voornamelijk eiken en beuken. (Enige nuance is hier op zijn plaats. Vooral in de weekenden worden de bospaden ook veelvuldig benut door een ander, haastiger type recreant die zich meer lijkt te interesseren voor de weg zelf dan voor de omgeving daarvan.)

De focus van de routeinformatie ligt op de bodem van zand en grind en de geaccidenteerde landschapsvormen met dekzandruggen en droogdalen. Met wat behulp van wat elementaire fysische geografie wordt de ontwikkeling in de tijd van het landschap bij een aantal typerende routepunten toegelicht.

De route en bijbehorende informatie is gebaseerd op de wandelexcursie ‘Geo-1’, een uitvloeisel van de succesrijke cursus Landschappen van IVN Apeldoorn. De bijgevoegde AHN-hoogtekaartjes kan je zelf vinden via https://ahn.arcgisonline.nl/ahnviewer. Kies bij ‘lagen’ voor AHN3 DTM-Hillshade.

Meer weten? Fout melden?
Deze en ook andere routes in en rondom Apeldoorn vind je op www.ivn-apeldoorn.nl
Kom je tijdens de tocht een wijziging tegen in de route of de informatie? Laat het ons weten via routes@ivn-apeldoorn.nl
(versienummer route 2022-09)

Locatie

P Amersfoortseweg 86, 7346 AA, Hoog Soeren, NL
Download de app voor deze route

Download onze app

Ontdek meer over

Deel deze pagina