Start - Schipbrug 1.4 KM

Worpplantsoen voor kinderen

(2)

Welkom in het Worpplantsoen, de oudste openbare wandelplaats van Nederland. Het is uniek omdat het in de uiterwaarden ligt en regelmatig overstroomt. Het is het enige stadspark waarin de vroege Engelse landschapsstijl nog bestaat.

Deze wandeling is toegespitst op (jonge) kinderen, maar zal zeker ook leerzaam zijn voor (de) volwassenen. Het is handig voor de kids om gemakkelijke schoenen met goede grip te dragen. Aan de hand van Willem Waanders, een bewoner van de wijk de Worp, word je meegenomen op ontdekkingstocht door het oudste openbare park van Nederland. Aan het einde van de wandeling heb je allerlei nieuwe dingen geleerd en gedaan. Kom en ga mee op ontdekking met Willem.


ROUTE

De wandeling is te volgen via de routekaart

De Worp is een van de vele parken die Deventer rijk is. Er gelden, ook hier, natuurlijk ongeschreven regels. Respecteer dus de bomen, planten en dieren. Neem graag uw eventuele afval weer mee terug of deponeer het in de daarvoor bestemde afvalbakken, dan houden we het park zo mooi als het al jaren is. Veel dank hiervoor!

Locatie

pontbrughoofd
Worp 2
7419 AD Deventer
Overijssel
Download de app voor deze route

Download onze app

Ontdek meer over

Deel deze pagina