De Worp, Mr. H.G. Kronenberg 3.0 KM

Worpplantsoen gedichten

(2)

Inleiding

Welkom in dit oude en unieke stadspark “De Worp” en het aangrenzende natuurpark Deventer IJsseloevers.

Al meer dan drie eeuwen zoeken mensen op deze plek ontspanning, vermaak en troost, alleen of met anderen.

Ook geeft de omgeving dichters inspiratie om er gedichten over te schrijven. Een aantal komen in deze wandeling aan bod.
Ga op pad, maak je hoofd vrij en geniet van dit gebied en de gedichten. Bankjes zijn in de buurt om even op te zitten en te mijmeren.

De tekst van de gedichten kun je lezen in je eigen tempo en met je eigen intonatie. Een aantal gedichten kun je laten voorlezen door de dichters zelf. Misschien met oortjes in voor focus en om andere bezoekers niet te storen.

Lees als verstrooiing, of ontdek een diepere betekenis voor jou op dit moment.

De bomen, planten, de rivier, de lucht …. ze zijn allemaal een gedicht op zich.

– – – – – –
Kanttekening: de route is gemaakt in een systeem dat werkt met één lettertype en -grootte. En er passen een beperkt aantal letters in een tekstbalk. Daardoor kan het voorkomen dat een versregel uit het oorspronkelijke gedicht op twee regels zichtbaar is. In de bijgeplaatste foto staat het gedicht met de originele regellengte.

Tip: tik tweemaal op een foto om het totaalplaatje te zien. Dit geldt met name voor de gedichtenfoto’s en de bloemennamenfoto van de straten bij punt 4.

De wandeling is te volgen via de routekaart. Een andere mogelijkheid is een deel van de wandeling te lopen met punten naar keuze.
Voor rolstoelgebruikers en mensen met kinderwagens is het park goed berijdbaar. Langs de IJsseloever lukt dat niet. Zoek voor de gedichten over de IJssel een alternatieve plek waarbij je toch zicht hebt op de rivier. Bij hoog water geldt dit uiteraard voor alle wandelaars. 

De Worp is een van de vele parken die Deventer rijk is. Er gelden natuurlijk ongeschreven regels, ook hier. Respecteer dus bomen, planten en dieren. En neem eventueel afval weer mee, dan houden we samen het park zo mooi als het al jaren is. Veel dank hiervoor!

LOOP RICHTING DIJKDOORGANG, STOP HALVERWEGE EN STAP EEN MOMENT TUSSEN DE DUBBELE RIJ LINDEBOMEN AAN DE KANT VAN DE PARKEERPLAATS MELKSTERWEIDE. 

Locatie

Infobord Deventer Schipbrugplein
Bolwerksweg 1
7419 AA Deventer
Overijssel
Download de app voor deze route

Download onze app

Ontdek meer over

Deel deze pagina