5.1 KM

Deestse Waarden

(2)

De route door de Deestse Waarden (deel van de Afferdense en Deestse waarden) is een struinroute. Hier is geen gemarkeerd of herkenbaar pad maar wordt de looprichting aangegeven. Het is een Natura 2000 gebied dat in 2019 werd geopend en is aangelegd in het kader van ’ruimte voor de rivier’. De conditie van het terrein is veranderlijk, wij adviseren vaste, gesloten schoenen. De route is niet geschikt voor wandelwagens en mindervaliden. Bij hogere waterstanden is dit gebied niet toegankelijk. Gedurende het groeiseizoen kan de begroeiing behoorlijk toenemen en soms de doorgang bemoeilijken.
Met de gratis apps BirdNET, PlantNet en Obsidentify kan men vogelgeluiden en plantensoorten herkennen.
Neem a.u.b. kennis van de informatie op de borden van Staatsbosbeheer en houd ruime afstand van eventueel aanwezige grote grazers.

Voor honden geldt een aanlijnplicht in het natuurgebied, dit om de daar levende (jonge) dieren te beschermen. Laat daarom a.u.b. ook geen (plastic) afval achter maar neem het weer mee.

IVN Maas en Waal is niet aansprakelijk voor eventueel geleden schade en/of letsel.


Let op!
  Indien de waterhoogte bij Dodewaard hoger is dan 6.00 m kan het zijn dat slechts een gedeelte of de gehele van de route onder water staat. 


Horeca is gelegen aan de Grotestraat in Deest: Trefpunt Deest
Opmerkingen over deze route zijn welkom: ivnmaasenwaal@gmail.com 

Locatie

Deestse Waarden
Waalbandijk 6653
6653 BR Deest
Gelderland
Download de app voor deze route

Download onze app

Ontdek meer over

Deel deze pagina