Natuurouders Tholen

Weet je het nog? Op zoek naar de grootste eikenboom, de kleinste steen, naar kleine beestjes in de sloot en zelf nat worden, de bast van een kastanjeboom voelen. Krabbetjes vangen op het strand of de mooiste schelpen verzamelen.

Natuuroudercursus

Voor bestaande én nieuwe Natuurouders!

Aanmelden

Kinderen leren met al hun zintuigen, niet alleen door te lezen en te luisteren, maar vooral door te voelen, te ruiken, te beleven en te doen. Wij vinden het daarom belangrijk dat kind(eren) niet alleen in de klas, maar juist ook buiten de klas kennis kunnen maken met natuur en milieu. Spelen in de natuur is leuk en gezond. En je leert het beste over de natuur als je er middenin staat!

Om dit mogelijk te maken organiseren IVN, NME Zeeland en de Gemeente Tholen een cursus natuurouder. Deze cursus is ook voor bestaande Natuurouders: zij worden uitgenodigd voor twee praktische lessen over een nieuwe leskist.

Wat zijn natuurouders?

Natuur(groot)ouders die het leuk vinden om kinderen uit een klas mee naar buiten te nemen en hen te laten verbazen en verwonderen over al het moois dat in de natuur te vinden is. Ook in de klas zijn Natuurouders welkom voor natuuronderwijs. Zij laten leerlingen de natuur op zijn mooist ervaren. De leerkracht blijft wel altijd verantwoordelijk voor de les. Op deze manier brengen natuurouders hun betrokkenheid bij natuur over op kinderen.

De cursus biedt gelegenheid om

  • meer inzicht te krijgen in hoe je kinderen boeit in de natuur
  • cursusmateriaal te ontvangen en inzicht te krijgen welk materiaal je allemaal kan gebruiken om de natuur nog dichterbij te laten beleven
  • concreet met een project aan de slag te gaan

De cursus bestaat uit 3 lessen, met een theoriegedeelte en een practicum. De eerste les is een introductieles voor nieuwe Natuurouders. De twee daaropvolgende lessen zijn voor zowel nieuwe als bestaande Natuurouders. De lessen vinden plaats op een locatie in (de omgeving van) Tholen. Dankzij een bijdrage van de Gemeente Tholen en IVN is de cursus gratis.

Cursusdata en locatie

  • Dinsdag 28 maart 09:00 - 11:00 locatie Gemeentehuis Tholen, Hof van Tholen 2, Tholen
  • Dinsdag 4 april 09:00 - 11:00 Eendenkooi, Anna Jacobapolder
  • Dinsdag 18 april 09:00 - 11:00 Strand bij de Pluimpot

Natuurouders in Zeeland zijn een samenwerking van de centra voor natuur- en  milieueducatie in Zeeland en IVN Zeeland. Samen dromen we van natuurouders op iedere basisschool in Zeeland. Zij zijn goud waard voor iedere juf en meester.