Over de Natuurontdekkast

In een zorginstelling is de natuur vaak ver weg. Met de Natuurontdekkast brengen we natuurbeleving naar binnen. Door de levendige natuurvragen waan je je weer even buiten in de natuur.

De verrijdbare kast laat kinderen (en ouderen) in een zorglocatie op een speelse manier de natuur beleven. Dat kan zijn in een ziekenhuis (kinderafdeling), maar ook in een ouderenzorginstelling waar kinderen op familiebezoek komen. Met de Natuurontdekkast speel je het natuurspel, onderzoek je natuurplaten, voer je opdrachten uit en ga je op zoek naar de mooiste natuurverhalen. Er zijn doe-opdrachten, denkvragen, en opdrachten die even moeten wachten tot thuis. Die schrijf je op de ‘thuiskaart’, zo wordt je ook thuis weer gestimuleerd om de natuur in te gaan.

De kast leidt kinderen af van het ziek zijn en ondersteunt het herstel. Meerdere onderzoeken tonen aan dat natuur een positief effect heeft op onze gezondheid en het herstel kan bevorderen. Met de Natuurontdekkast waan je je spelenderwijs even niet meer in de zorg maar in het groen.

Wil je de Natuurontdekker ook een plekje geven in jouw zorglocatie of hier meer informatie over? Bekijk de folder of neem contact met ons op! 

Neem contact met ons op!