Natuurkenners voor campagne #2uurnatuur

Twee natuurkenners met communicatieskills voor IVN najaarscampagne gezocht: Kom jij ons campagneteam versterken?

Voor de IVN campagne #2uurnatuur Challenge zoeken we twee IVN’ers die ons team komen versterken. Samen met het team ontwikkel je de challenges, bedenk en creëer je bijpassend educatiemateriaal en ondersteun je in de communicatie richting IVN-afdelingen. Help jij mee om een onvergetelijke campagne neer te zetten in oktober?

Jouw inzet

Samen met een andere IVN-vrijwilliger binnen het landelijk campagneteamteam zet je je kennis en expertise in bij de inhoudelijke ontwikkeling van de campagne. Je zorgt dat de challenges en het bijbehorende educatiemateriaal aansluiten bij een brede doelgroep. Denk bijvoorbeeld aan een zoekkaart, podcast of een opdrachtkaart. Ook help je mee om de IVN-afdelingen te inspireren activiteiten rondom de challenges te organiseren. Bijvoorbeeld door het organiseren van tussentijdse inspiratiesessies en het schrijven/plaatsen van berichten op Ons IVN en andere interne kanalen. Je wordt hierin ondersteund door een IVN-beroepskracht.

Jouw impact

Samen met bevlogen IVN’ers zorg jij ervoor dat Nederlanders ook juist in de donkere herfstmaanden naar buiten blijven gaan. Natuur geeft namelijk een boost om je fitter en vrolijker te voelen. Om mensen dit zelf te laten ervaren, geven we een virtuele schop onder de kont om door middel van challenges twee uur per week naar buiten te gaan, van de natuur te genieten en hier gelijk meer over te leren.

Goed om te weten

In deze tijd werken we veel online samen, onder andere via Zoom, Microsoft Teams, het intranet van IVN (Ons IVN) en Google Drive. We organiseren meerdere online #2uurnatuur-maaksessies. De eerste staat al vast. Hierna zullen er waarschijnlijk nog 1-4 maaksessies plaatsvinden. Deze data plannen we in overleg met je in. Zet de eerste datum alvast in je agenda: woensdag 9 juni van 10 tot 12.30 uur.

Bij deze maakmiddagen leer je de IVN collega’s kennen, werk je met de groep of in subgroepjes samen aan de campagne en wissel je informatie en kennis uit. Tussen de maaksessies door werken teamleden verder op basis van gemaakte afspraken. Tussendoor even sparren? Myra Ekkelboom is je vaste aanspreekpunt.

In de maanden juni tot en met september ben je gemiddeld zo’n 4 tot 8 uur per week bezig. Uiteraard gaat alles in goed overleg en houden we rekening met eventuele vakanties!

Dit ben jij:

 • Je beschikt over een goede dosis natuurkennis en je weet deze te vertalen naar een breder publiek: kinderen, jongeren, volwassenen.
 • Je hebt ervaring met het ontwikkelen van educatiemiddelen.
 • Je weet je weg te vinden in de wereld van online werken en vergaderen. Je hebt in elk geval een stabiele internetverbinding, een laptop met goed werkende camera en geluid.
 • Je neemt deel aan 2-5 online maaksessies in de maanden juni tot en met september Daarnaast werk je zelfstandig content uit.
 • Je bent in de maanden juni t/m september gemiddeld 4-8 uur per week beschikbaar. 
 • Je bent bij voorkeur een actief IVN-lid en bekend met de IVN-afdelingsstructuren.
 • Het is een pre als je het leuk vindt om teksten te schrijven en bekend bent/kunt werken met Ons IVN.
 • Indien het aansluit bij jouw profiel en interesse kun je in overleg tijdens de Challengemaand oktober, aangehaakt blijven en via social media de campagne ondersteunen als ambassadeur.

Wat krijg je ervoor terug?

 • Je werkt mee aan een grote landelijke IVN campagne en je zorgt met jouw kennis en passie over natuur dat IVN in het najaar een breed publiek met aansprekende middelen weet te bereiken.
 • Je krijgt een IVN collega als vast aanspreekpunt die zorgt voor persoonlijke begeleiding. Je maakt onderdeel uit van het campagneteam vol gemotiveerde collega’s. We proberen twee vrijwilligers te werven zodat je ook een buddy hebt om inhoudelijk mee te sparren.
 • Voor de maanden juni tot en met september ontvang je de IVN vrijwilligersvergoeding van 85 euro per maand. Bij teamafspraken in Amsterdam kun je je reiskosten declareren (tot maximaal 85 euro per maand). Onze inschatting is dat we in deze periode 2021 alles digitaal moeten organiseren dus dat reizen niet van toepassing zal zijn.
 • Uiteraard zorgen we voor een leuk bedankje.

Heb je belangstelling?

Stuur uiterlijk 31 mei een korte motivatie naar Myra Ekkelboom (m.ekkelboom@ivn.nl). Laat ons weten waarom deze vacature jou aanspreekt en welke ervaring je meeneemt. Op donderdag 3 juni vinden korte voorgesprekjes plaats via Zoom of Teams (tussen 15-17 uur). We leren je dan graag kennen en gaan meer gedetailleerd in op deze vacature en jouw verwachtingen en wensen.